Annonce
Østjylland

Onsdagens coronatal: Få smittede i Horsens Kommune - men også få testede

Antallet af smittede ligger onsdag på et stabilt niveau i Horsens Kommune samt i de fem nabokommuner. På landsplan er der konstateret 592 nye covid-19-tilfælde. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Onsdag er der konstateret fire nye smittetilfælde i Horsens Kommune.
Annonce

Horsens: Antallet af covid-19-smittede i Horsens Kommune fortsætter med at være på et lavt niveau. Onsdag er der konstateret fire nye tilfælde ifølge den daglige opdatering fra Statens Serum Institut.

Her fremgår det også, at der er blevet analyseret 960 prøver det seneste døgn, hvilket er få i forhold til den seneste uge, og det kan tyde på, at de lave smittetal har fået horsensianerne til at tage den med ro i forhold til testningen i denne uge.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Tal for Horsens Kommune onsdag 27. januar:

  • Fire nye tilfælde af covid-19
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 15,0 nye smittede om dagen
  • De fire smittede er fundet blandt 960 analyserede prøver, hvilket giver en positivprocent på 0,42.

Tal for de seneste syv dage:

  • 40 konstaterede tilfælde af covid-19
  • Incidenstal på 44,1 tilfælde per 100.000 indbyggere
  • 9295 testede i Horsens Kommune
  • Positivprocent på 0,43

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse.

Det har i hele anden bølge været naturligt, at antallet af tests er faldet hen over weekenden, men ud fra seruminstituttets tal ser det ud til, at weekendens niveau er fortsat ind i denne uge frem for at stige.

Forklaringen kan også være, at der skrues op for private testløsninger hos flere store virksomheder, og at Horsens Kommune skruer op for test af frontpersonale - og snart også af pædagoger og lærere.

Annonce

Plejecentre får vacciner i weekenden

Statens Serum Institut overvåger også, hvordan det går med vaccinationen af danskerne, og her fremgår det af den daglige opdatering, at 3,13 procent af borgerne i Region Midtjylland er påbegyndt vaccinationen, og 0,35 procent har fået begge stik.

På kommunalt plan oplyses det kun, at 459 af 510 plejehjemsbeboere har fået første stik, og at 47 af dem er færdigvaccineret.

Det sidste tal kommer snart til at stige, for Horsens Kommune oplyser onsdag, at de resterende plejecentre i kommunen vil få leveret vacciner på lørdag, så alle beboere, der har fået første stik, kan få det andet i løbet af weekenden.

Annonce

Personale må vente

Der begynder man også med revaccinationen af 439 medarbejderne på plejecentrene, hvilket ikke nødvendigvis bliver færdiggjort hen over weekenden.

Samtidig mangler omkring 150 fastansatte på plejecentrene at begynde på vaccinationen, og Horsens Kommune forventer, det vil ske inden udgangen af februar.

De 150 ansatte er kommet bag i køen, fordi der i disse uger leveres færre vacciner end først antaget.

Regionerne og sundhedsmyndighederne prioriterer at få givet andet stik til borgerne tre til fire uger - og maksimalt seks uger - efter det første stik, som anbefalingerne lyder på. Derfor venter man så vidt muligt med at begynde på nye vaccinationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce