x
Annonce
Alarm 112

Op mod 25 indsatte i fængslerne har coronasymptomer

Ud fra et princip om forsigtighed isolerer fængslerne fanger selv med lettere symptomer.

Mellem 20 og 25 indsatte i landets fængsler er udelukket fra fællesskab på grund af symptomer, som kan skyldes infektion med coronavirus, oplyser Kriminalforsorgen i en mail til Ritzau.

Når en indsat udviser tegn på Covid-19, bliver han eller hun straks "udelukket fra fællesskab", som det hedder. Det vil sige, at vedkommende bliver isoleret - eller i det mindste placeret, så kontakten til andre er minimal.

Kriminalforsorgen oplyser, at der i fængslerne gælder samme vilkår, hvad angår muligheden for at blive testet for Covid-19, som uden for murene. Det kræver med andre ord, at man bliver henvist til en test.

I mailen til Ritzau skriver Kriminalforsorgen, at man opererer med et såkaldt forsigtighedsprincip. Det betyder, at indsatte med "mindre smitteindikationer" bliver udelukket fra fællesskabet, lyder det i mailen.

Kriminalforsorgen har indført flere vidtgående tiltag for at reducere risikoen for smittespredning i fængslerne. Blandt andet er alle besøgstilladelser blevet inddraget. De indsatte må også kigge langt efter muligheden for udgang.

Kun i helt særlige situationer, kan der - så længe coronaen raser - gives dispensation.

Kriminalforsorgen har desuden besluttet, at der indtil videre heller ikke skal indkaldes personer til afsoning, som er på fri fod.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Før genåbning: Forældre og ansatte efterlyser klare retningslinjer

Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Aarhus

På trods af coronakrise: Festugen kommer i 2020, men bliver uden fælleskoncert

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Aarhus

Aarhus Universitetshospital udvider med flere telte til coronatest: Skal leve op til de nye krav

Annonce