Annonce
Sport

Operation holder Enock Poulsen længere ude end først ventet

Enock Poulsen må fortsat ikke boksetræne efter sin operation i sommer. Den forsvarede EU-mester må kun lave genoptræning indtil han får grønt lys fra lægerne. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Enock Poulsen var udset til at skulle forsvare sin EU-titel i efteråret, men en operation i venstre knæ holder ham ude i længere tid.

BOKSNING: Det skulle have været et hurtigt rutinemæssigt indgreb i det venstre knæ, som kunne gøre Enock Poulsen helt klar til at forsvare sit EU-titel bælte i efteråret. Lægerne fandt imidlertid en smule mere, hvilket har gjort genoptræningen til en længere proces end der først var udsigt til. I hvert fald er dansk boksnings største navn lige nu sendt ud på sidelinjen med et håb om, at han kan genoptage sin boksetræning til oktober.

Den måned, hvor man oprindeligt havde håbet på, at han kunne bokse.

- Vi havde håbet på, at han kunne have bokset i oktober eller november måned, men lige nu er han slet ikke klar til at boksetræne og er fortsat i gang med sin genoptræning, fortæller træner Thomas Povlsen.

Skaden har ingen betydning for Enocks nuværende rangering på ranglisten eller bælte, men pausen betyder, at planerne for en stund er sat på standby.

- Vi håber, at vi kan gå i gang til oktober med at træne, men lige nu kan Enock ikke stå ordentlig på sit ene ben, så vi kan ikke træne med sandsække eller andre ting, siger Thomas Povlsen, der trods den uventede pause, håber, at man har fået fjernet det nødvendige og kan fortsætte arbejdet, når genoptræningen er overstået.

Den 27-årige bokser tager situationen med ro.

- Sådan er det nu engang med skader. Du kan ikke forudsige hvad der vil ske i fremtiden. Sådan var det også, da min skulder i sin tid gik af led. Jeg har prøvet at stå i den her situation før, så jeg forsøger bare at holde motivationen i vejret og arbejde videre. Det er naturligvis hårdt at skulle vente, men jeg koncentrere mig fuldt ud om min genoptræning, siger Enock Poulsen.

Han skal til et nyt tjek med knæet om tre uger og håber herefter at have en ide om hvornår han kan genoptage sin boksetræning og arbejde frem mod et titelforsvar.

- Lige nu kan knæet hverken holde til løb eller cykel med belastning, så jeg arbejder en masse med elastikker og andre øvelser. Jeg arbejder bare frem mod, at de giver mig grønt lys til at give den fuld gas igen, siger Enock.

Den 27-årige bokser blev opereret i sit knæ kort efter han havde sikret sig karrierens første professionelle titel, da han vandt over sin polske modstander Michael Syrowatka med alle tre dommerstemmer.

Det var 11. sejr i 11 kampe, hvilket lige nu sender ham op som nummer 69 på Boxrecs uofficielle liste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce