Annonce
Aarhus

Opfordrede til generationsskifte: Nu er DF'er ekskluderet fra partiet

Daniel Pedersson (tv) opfordrede Knud Mathiesen til ikke at genopstille for Dansk Folkeparti til næste kommunalvalg. Nu er førstnævnte smidt ud af partiet. Fotos: Pressefoto og Kim Haugaard
Studentermedhjælper smidt ud, efter han bad byrydsmedlem om ikke at genopstille.

AARHUS: Daniel Pedersson er færdig i Dansk Folkeparti. Det oplyser han på Facebook.

Den nu tidligere studentermedhjælper, som også sad i partiets lokalbestyrelse, hvor han var kasserer, er smidt ud af partiet. Det er sket efter en sag, der begyndte med, at han i et interview med Lokalavisen kom med en åbenhjertig udmelding.

I interviewet opfordrede han partiets byrådsmedlem, Knud N. Mathiesen, til at undlade at genopstille til byrådet, når der er valg mandag 16. november.

Udmeldingen betød i første omgang, at Daniel Pedersson blev fyret som studentermedhjælper i Dansk Folkeparti.

Fyringen fik imidlertid ikke den nu tidligere studentermedhjælper til at lukke munden. Til Århus Stiftstidende sagde han således:

- Jeg fortryder ikke, jeg kom med den opfordring, og jeg mener stadig det vil være den eneste rigtige beslutning, hvis partiet skal have en chance for at fastholde et sæde i byrådet ved det kommende valg.

Annonce

Ikke overrasket over eksklusion

Den og andre kommentarer blev åbenbart for meget for Dansk Folkeparti i Aarhus og ifølge JP Aarhus blev han ekskluderet, fordi han trods klare opfordringer til at holde kritikken internt, fortsatte kritikken i dagspressen.


Det er noget, jeg har det helt og aldeles fint med, jeg havde alligevel tænkt mig at melde mig ud inden for de kommende par uger.

Daniel Pedersson, tidligere medlem af Dansk Folkeparti


Han er på ingen måde overrasket over, at han nu er fortid i Dansk Folkeparti.

- Det er måden, vi plejer at rense ud. Når man kritiserer partiet, får man sparket, uanset hvor reel kritikken er, siger han til JP Aarhus.

På sin Facebook-side skriver han endvidere om eksklusionen:

"Det er noget, jeg har det helt og aldeles fint med, jeg havde alligevel tænkt mig at melde mig ud inden for de kommende par uger."

Byrådsmedlem Knud N. Mathiesen, der også er lokalformand for DF i Aarhus mener ikke, at sagen kunne være håndteret anderledes fra Dansk Folkepartis side.

- Daniel har siddet i lokalbestyrelsen og har haft alle muligheder for at lufte sine tanker internt. Han har været tæt på det hele. Været med til samtlige gruppemøder og har haft alle muligheder for at tale med byrådsmedlemmer og bestyrelsen, siger han til JP Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Lig fundet i Brabrand Sø

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

AGF For abonnenter

Schouby: Fyringen af Haysen var uundgåelig - sådan skal AGF komme videre

Annonce