Annonce
Kultur

Opfordring til at se på klima og natur

Asmund Havsteen-Mikkelsen, ung væsentlig kunstner, udstiller i Aarhus.

AARHUS: En af landets væsentligste yngre kunstnere, Asmund Havsteen-Mikkelsen, kan opleves i det århusianske Galerie MøllerWitt i en soloudstilling med titlen "Total Transformation".

Som maler er Asmund Havsteen-Mikkelsen mest kendt for sine arkitekturinspirerede værker. Motiverne har deres oprindelse i bygninger og modeludkast fra den historiske avantgarde, hvor arkitekter lod sig inspirere af kunstnere i drømmen om at skabe huse som 'totale kunstværker', der kunne genskabe menneskets forhold til fællesskabet og dets omgivelser.

Udstillingens største værk 'Deserting Desert Land' tager udgangspunkt i et ikon inden for moderne arkitektur, Le Corbusier's Villa Savoye fra 1929. Men noget stemmer ikke helt. Forholdet mellem bygningens placering i landskabet, himlen og belysningen virker forkert. I stedet for drømmen om den totale utopi her på jord er der snarere tale om, at bygningen gør sig klar til afrejse, eller slet og ret er sunket. Den mulighed kan ses i forlængelse af Asmund Havsteen-Mikkelsens projekt i Vejle Fjord sidste sommer, hvor et hjørne af huset stak op af vandet. Her er det så hele huset, der står under vand - er vi ved at blive oversvømmet af verdenshavenes stigning?

"Total transformation" kan ses som opfordring til både at kigge bagud i historien efter inspiration og til at se fremad for at gentænke vores relation til klima og natur.

Asmund Havsteen-Mikkelsen, der er født i 1977, dimitterede fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København i 2009 og har deltaget i talrige gruppeudstillinger i ind- og udland.

Annonce

Udstillingen

Galeri Møller-Witt, Christiansgade, Aarhus. Udstillingen "Total Transformation" af Asmund Havsteen-Mikkelsen. 1.-30. marts. Fernisering fredag 1.marts kl. 16-18, hvor Asmund Havsteen-Mikkelsen er til stede.Åbningstider: tirsdag-fredag 11.30-17 og lørdag 11-16. Sidste udstillingsdag lørdag 30. marts.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Annonce