Annonce
Aarhus

Opgør på væddeløbsbanen efter stadiondebat

Paul Bjerring blev torsdag aften gået i bestyrelsen for Jydsk Væddeløbsbane. Det er formentlig uenighed om stadionplanerne, de rligger bag. Privatfoto
På et bestyrelsesmøde torsdag aften blokerede galopsportens repræsentanter for at genvælge formanden for væddeløbsbanen i Aarhus, Paul Bjerring. Situationen bunder i uenigheder om de stadionplaner, der kan medføre ændringer på væddeløbsbanen.

AARHUS: Debatten om fremtiden for Aarhus Stadion og væddeløbsbanen er nu så heftig, at den har ført til et opgør i bestyrelsen for Jydsk Væddeløbsbane. Her mistede den hidtidige formand torsdag aften sin opbakning og er fratrådt.

Det var bestyrelsens tre repræsentanter fra galopsporten der blokerede for et genvalg af den hidtidige formand Paul Bjerring, Hørning.

Ifølge vedtægterne på væddeløbsbanen skal der være støtte til formanden fra mindst fem menige medlemmer af den syv mand store bestyrelse, og med tre nedadvendte tommelfingre kunne der altså ikke samles et fortsat flertal for formanden.

- Forud for bestyrelsesmødet havde vi møde i galopejerforeningen, hvor vi fik et mandat om ikke at genvælge formanden i Jydsk Væddeløbsbane, forklarer bestyrelsesmedlem Asbjørn Sørensen, der også er formand for Jydsk Galophesteejerforening.

Hvorfor ville I ikke genvælge formanden?

- Det har jeg ingen kommentarer til, svarer Asbjørn Sørensen.

Annonce

Bestyrelsen

Formandsposten i Jydsk Væddeløbsbane er nu ubesat.

Bestyrelsen består endvidere af:

Asbjørn Sørensen, Charles Kristensen og Amanda Harbjerg som repræsentanter fra galopsiden.

Lars Munk, Kim Holleufer og Henrik Lønborg fra travsiden.

Vagn Juhl Larsen, udpeget af Aarhus Kommune.

Forretningsudvalget består af Asbjørn Sørensen og Lars Munk.

Ingen kommentarer

Århus Stiftstidende erfarer, at galopforeningen mener, at Paul Bjerring er trådt uden for den smalle sti, bestyrelsen har givet i forhold til stadiondebatten. Det bekræftes også af oplysninger til sitet travservice.dk.

- Det har jeg ingen kommentarer til, gentager Asbjørn Sørensen.

Ifølge flere forslag til et nyt Aarhus Stadion, der omfatter boligbebyggelser i området, skal galopsportens stalde rives ned og hestefoldene rykkes ind i væddeløbsbanens indercirkel.

Det er en model, galopsporten helt afviser, trods hesteeksperters forsikringer om, at det godt kan gå og fungerer mange steder i udlandet. Galopsporten frygter ulykker, som den der skete i juli 2017 på Fyns Væddeløbsbane, hvor en løbsk pony på inderbanen formentlig var årsag til at en pony i travløbet løb løbsk og skabte et alvorligt styrt.

Vanskeligt samarbejde

I debatten om væddeløbsbanens fremtid er Paul Bjerring tilsyneladende gået ud over det mandat, bestyrelsen har givet ham, mener galopfolk.

I en tidligere pressemeddelelse fastslår Jydsk Væddeløbsbane, at man "som udgangspunkt ikke ønsker bebyggelse på området, men ønsker at deltage konstruktivt i samarbejdet med arbejdsgruppen-og respekterer Aarhus Byråds ret til at træffe afgørelse om bebyggelsen af området".

Hvordan formanden skulle have overtrådt dette mandat, er det ikke lykkedes at få afklaret. Det er heller ikke fredag aften lykkes avisen at træffe Paul Bjerring for en kommentar.

En af travsportens medlemmer af bestyrelsen i Jydsk Væddeløbsbane, Lars Munk, ønsker heller ikke at kaste mere lys over uenigheden.

- Jeg kan sige, at vi bakkede op om formanden og foreslog ham genvalgt, men det var ikke nok til at samle fem stemmer bag ham.

Både travsporten og væddeløbssporten er fortsat enige om udtalelsen ovenfor, så bestyrelsens kurs er uændret, men uenighederne stikker alligevel dybt og kan gøre samarbejdet vanskeligt, siger Paul Bjerring til JPAarhus:

- Der sidder to parter, som ikke kan nå til enighed, og det gør det vanskeligt at finde en ny formand. Man kan ikke drive en væddeløbsbane på den her facon særlig længe, kommenter den afgåede formand til avisen.

Ifølge Asbjørn Sørensen vil man nu give sig god tid til at finde en ny bestyrelsesformand som traditionelt vælges udefra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce