Annonce
Aarhus

Ophæver visitationszone: - Massivt pres har skabt ro i området

Østjyllands Politi var massivt til stede på Kappelvænget i Aarhus V, da en 21-årig mand blev skudt og dræbt fredag 25. september. 30. september indførte politiet skærpet straf- og visitationszone, men efter uger med ro er den nu ophævet. Foto: Local Eyes
Visitationszonen blev indført på baggrund af en ulmende konflikt mellem grupperingerne fra Brabrand og Trillegården.
Annonce

AARHUS: Efter nogle uger med ro i det vestlige Aarhus ophæver Østjyllands Politi midnat natten mellem onsdag og torsdag den visitations- og strafskærpelseszone, der blev oprettet efter uro mellem to grupperinger i området.

Visitationszonen blev indført på baggrund af en ulmende konflikt mellem grupperingerne fra Brabrand og Trillegården, derfor besluttede Østjyllands Politi at oprette zonerne 30. september.

- Vi har lagt et massivt pres på banderne med en lang række visitationer og ransagninger og har fjernet flere stoffer og våben fra gaden. Det er vores vurdering, at visitations- og strafskærpelseszoner har været med til at skabe ro i området, og at vi nu kan lægge dem tilbage i værktøjskassen. Men vi er klar til hurtigt at tage dem frem igen, hvis det bliver nødvendigt, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Annonce

115 personer visiteret

Siden er der blevet visiteret 115 personer og ransaget 19 biler. Under visitationerne er der beslaglagt tre stikvåben, to slagvåben, en del patroner, en mindre mængde narkotika og nogle tusinde kroner i kontanter.


Vi efterforsker stadig en lang række sager i bandemiljøet for at få de kriminelle stillet til ansvar. Politiets indsats stopper ikke, selvom zonerne stopper.

Chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen


Indsatsen stopper ikke Selvom zonerne nu bliver ophævet, fortsætter Østjyllands Politi med indsatsen mod de kriminelle miljøer.

- Vi vil fortsat have øget patruljering i området, og vores betjente har mulighed for at visitere og ransage, hvis de støder på mistænkelige personer. Derudover efterforsker vi stadig en lang række sager i bandemiljøet for at få de kriminelle stillet til ansvar. Politiets indsats stopper ikke, selvom zonerne stopper, siger chefpolitiinspektøren.

Annonce

21-årig dræbt af skud

Fredag 25. september blev en 21-årig mand skudt og dræbt på Kappelvænget.

Da han blev begravet på Vestre Kirkegård knap en uge senere, var Østjyllands Politi massivt til stede på kirkegården, da det forventedes, at der ville dukke bandemedlemmer op til begravelsen.

Den forløb dog stille og roligt.

I sagen om den skuddræbte 21-årige mand sidder en 29-årig mand varetægtsfængslet.

Den 29-årige blev anholdt, mens han befandt sig i sin bil på rastepladsen Hærvejen, som ligger øst for Give.

Efter anholdelsen fortalte politiinspektør Michael Kjeldgaard, at de havde ledt efter manden i en længere periode. Men han kunne ikke oplyse om andre detaljer i sagen, fordi de fortsat er i gang med efterforskningen.

I øjeblikket har Østjyllands Politi hænderne fulde af fem banderelaterede drabssager, der alle har fundet sted i Aarhus i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Fortvivlede pårørende kan ikke få svar: Hvor mange er døde af corona-relateret sygdom på smitteramt plejehjem?

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Sport

Sejr over spansk storhold var ikke nok: Bakken Bears er ude af Champions League

Aarhus For abonnenter

Pukkelbump får skældud: Men i virkeligheden elsker mange dem

Annonce