Annonce
Aarhus

Oplev kunsten: "Magtens rum" er flyttet ind i en vaskekælder

Marianne Thingholm bærer et af værkerne ind i udstillingsrummet. Foto: Hans Petersen
Kunstneren Marianne Thingholm er optaget af statsbesøg og viser nu sine værker om dem.
Annonce

AARHUS: Det interesserer Marianne Thingholm, hvad der foregår i magtens korridorer, og nu har hun en udstilling af sine malerier og tegninger om emnet. Den kan ses i "Under 64" i Frederiks Allé 64 i Aarhus.

- Statsbesøg er et emne, jeg har arbejdet med siden 2011. "Magtens rum" kalder jeg denne udstilling. Jeg er betaget af, hvad der sker, når de magtfulde personer mødes. Det er med blandede følelser, vi ser på det. Det er ikke altid rart, og vi får næppe alting at vide, siger Marianne Thingholm, der har hængt sine værker op i den særprægede vaskekælder "Under 64".

- Vi bliver hele tiden fodret med interessante ting om emnet, nu også fake news, og for at undgå dem, er det er vigtigt, at folk mødes personligt og laver aftaler, og nogle steder kan man opleve en vis tryghed og en rar atmosfære. Under alle omstændigheder er det hele meget symbolladet, siger den 59-årige kunstner, der henter meget af sin inspiration til værkerne fra billeder på nettet.

Det begyndte egentlig med, at Martianne Thingholm klippede statsledere ud af stormønstrede sofaer. Det rensede blikket, og rummenes tunge møblering trådte frem. Statslederne smilte og gav hånd. Var de venner eller fjender? Det hele skete til ære for verdenspressen. Se selv, hvad det nu er blevet til i de stærkt iscenesatte rum, hvor elite og statsoverhoveder mødes.

Marianne Thingholm er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 1989-1992 og medlem af kunstnergruppen Kontekst.

Udstillingen

  • Under 64, Pakhus 64, Frederiks Allé 64, Aarhus. "Magtens Rum". Udstilling af Marianne Thingholm, maleri, både olie og acryl, collage og tegninger.
  • Fernisering torsdag 6. februar kl. 18. Kan ses til 14. marts. Åbningstider: torsdage og fredage kl. 14-17, lørdage kl. 12-15 samt efter aftale.
Marianne Thingholm har malet vigtige forhandlinger. Det er John F. Kennedy til venstre på maleriet. Foto: Hans Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce