Annonce
Østjylland

Oplev verden som et eventyr på to hjul

Søren og Helle fra Vester Alling her på en af deres mange mc-ture til favorit-rejsemålet Cuba. Foto: Moto Mundo.

MC-folket til Thailand, Cuba, Albanien eller Spanien med Søren Vestergaard fra Vester Alling og rejsefirmaet Moto Mundo.

Hvad har eventyrdigteren H.C. Andersen til fælles med Søren Vestergaard fra Vester Alling? Svaret er. Mindst to ting. Glæden ved at rejse og lysten til at fortælle et eventyr.

Motorcyklerne pakkes omhyggeligt ned i den container, der skal bringe dem sikkert den lange vej over Atlanten, så de er klar til at møde deres danske ejermænd til februar. Foto: Moto Mundo.

Mens Andersen valgte det skrevne ord til at fortælle sine eventyr, så er Vestergaards mere nymodens medie, motorcyklen.

Søren Vestergaard og Moto Mundo

Rejsefirmaet Moto Mundo blev startet af det moderne globetrotter-ægtepar Ida og Hjalte Tin i 2006.

Moto betyder motorcykel og Mundo verden og det er så den helt korte fortælling om hvad det hele handler om.

Søren Vestergaard fra Vester Alling, Nimbus-entusiast og specialist i Jaguar-biler og indehaver af firmaet Vintage Car Service, som er et af landets førende specialværksteder for Jaguar og andre klassiske biler.

I marts 2013 startede Søren Vestergaard Moto Mundo op igen efter en periode, hvor det havde ligget underdrejet mens Ida var flyttet til Berlin og Hjalte havde brugt tiden på at køre jorden rundt i el-bil.

Den nye ejer af Moto Mundo har siden sidst i 1980èrne brugt alle sine ferier på motorcykel sammen med sin familie.

Først med ture til de lidt nære rejsemål som Skandinavien, de britiske øer, Frankrig og Tyskland men senere med mere fjerne og eksotiske destinationer som Spanien, Italien og Kroatien og med kronen på værket rundt i Afrika og hele fem gange rundt på Cuba på egen motorcykel.

Efter at have planlagt mc-ture for mindre grupper til bl.a Sverige og Tyskland kastede Søren Vestergaard sig i 2010 ud i en tur til Marokko i samarbejde med ægteparret Tin og senere stod han for planlægningen af ture til Kroatien og Cuba.

Den seneste tur i september i år gik til Albanien.

Køreplan

Moto Mundo Bike Tours har for 2014 bl.a. følgende mc-rejser på programmet.

26. januar til 8. februar, 9. marts til 22 marts, 20. april til 3. maj og 18. maj til 31. maj: Thailand - »The Buddha Route«

6. februar til 27. februar: Cuba - »Caribisk varme og charme«. (15 eller 22 dage)

30. august til 15. september: Albanien - »Tur-retur«.

20. september til 4. oktober: »I Caminoens fodspor«.

Læs mere på www.moto-mundo.dk.

Fortid og nutid mødes på Cuba, som Moto Mundo har på sit 2014-program hele to gange i begyndelsen af det nye år. Foto: Moto Mundo.

»At rejse er at leve«, skrev Andersen.

Tid til et fælles tankstop for de danske mc-eventyrere på den Caribiske ø. Foto: Moto Mundo.

Og Vestergaards slut-budskab til sine kunder i Moto Mundo Bike Tours lyder: »Vi ønsker at alle bagefter kan sige - helt sikkert eventyrligt«,

Siden foråret har Søren Vestergaard drevet rejsefirmaet Moto Mundo Bike Tours, der i sin tid blev etableret af det moderne globetrotter-ægtepar Ida og Hjalte Tin.

Og det at køre verden rundt på den tohjulede har altid tiltalt Søren, der sammen med hustruen Helle altid har valgt motorcyklen som det foretrukne køretøj, når de selv skulle ud på ferie med deres tre børn.

Annonce

MC-kort som 28-årig

»Også dengang børnene var ganske små. Da kørte vi rundt herhjemme, i Norge og Sverige og senere i England, Skotland og Irland på vores gamle Nimbus-maskiner med sidevogn. Så havde vi to telte, fem soverposer og oppakning med«, fortæller Søren, der først fik kørekort til motorcykel da han var 28 år gammel.

Som ganske ung fik han ellers kørekort til både bil, lastvogn, bus og anhænger, men hans forældre mente, at det der med motorcykel, det var nu lidt for farligt.

Hustruen Helle var hurtigere ude og tog sit mc-kort allerede som 18-årig.

De fine, gamle Nimbus-maskiner fik siden følgeskab af mere moderne Triumph-cykler, da det var meget rart at komme op over de 70 kilometer i timen, når man skulle fragte sig over lidt længere afstande.

»På Nimbus, så tager man de små veje. Og det er også her man får de bedste natur-oplevelser. Uanset om man kører bil eller motorcykel, så er det ikke noget så kedelig som motorveje. Men de er jo et nødvendigt onde«.

Parrets tre børn, to drenge og en pige er alle tre gået i forældrenes fodspor, i hvert fald når det lige gælder det med kort til motorcyklen.

»Vi sørgede for, at de alle fik kørekort både til bil og motorcykel«, forklarer Søren, der kan se frem til et rejseprogram med fire destinationer i 2014.

Hele fire rejser til Thailand i samarbejde med et lokalt selskab med norsk leder, to rejser til Cuba, som efterhånden er en gammel traver med faste ture siden 2006, en enkelt rejse til det forholdsvis nye rejsemål Albanien og så en tur til det nordlige Spanien - »I Caminoens fodspor«, som det hedder´i rejseprogrammet fra Moto Mundo.

Annonce

På Cuba siden 2006

Sammen med familien er det blevet til hundredtusindvis af kilometer på ferier og rejser til mål over den ganske verden.

»Det med at bevæge sig rundt på en motorcykel, så at sige ude i Guds frie natur i al slags vejr på godt og ondt, uden den beskyttende skal, man har i en bil, det giver en langt mere intens oplevelse. Man får alle naturens indtryk direkte i ørerne og i næsen, og så kommer man så utroligt nemt i snak med de lokale, når man kører på motorcykel. Ikke mindst hvis det er på en gammel Nimbus, som mange har et særligt forhold til, måske fordi deres far selv havde en, da de var børn«.

I 2006 var Helle og Søren med ægteparret Tin på en mc-rejse rundt på Cuba og to år efter var Søren selv med til at tilrettelægge endnu en Cuba-rejse.

Siden da har Søren været rundt på Cuba endnu tre gange, så rejsen til februar bliver den sjette i rækken til denne destination.

»Det er da helt genialt, at man hen i november, når det er tiden man ikke har noget at bruge sin motorcykel til, kan pakke den ind i en container og sende den med skib over Atlanten. Så går du og glæder dig i to måneder, hvorefter du i februar sætter dig ind i en flyvemaskine, lander i 25-30 graders varme og mærker med det samme det caribiske tempo og musikken«.

I mellemtiden har lokale mc-entusiaster på Cuba taget sig af alt det praktiske omkring modtagelsen af motorcyklerne og gjort dem klar til deres danske ejermænds ankomst.

Annonce

Balkan før murens fald

Typisk for rejser med Moto Mundo, så er alt inklusiv. Man skal som deltager hverken tænke på overnatning eller måltider, da Søren har klaret det hele i forvejen - også her typisk med god hjælp af lokale mc-folk.

Mens Cuba er en af de oplagte favoritter, så er Albanien kommet til som en af nyhederne.

Søren var selv på sin første mc-tur til det før så lukkede Balkan-land i spetember i år. Og den oplevelse var så stor, at han nu giver Moto Mundo-kunderne chancen for at få den samme oplevelse af et land, der på mange måder virker som om det er gået i stå for nogle årtier siden. Dog ikke så meget omkring hovedstaden Tirana og andre større byområder, hvor der bygges nyt i et voldsomt tempo.

Annonce

Har Thailand til gode

Men ellers er det en storslået og ganske uspoleret natur, der venter.

Thailand er for Søren Vestergaard et endnu uopdaget rejsemål på det rent personlige plan, men her samarbejder han og Moto Mundo med det lokale selskab Ride Asia, der har en norsk bekendt som medejer og fast rejseleder.

Det er svært at beskrive en typisk Moto Mundo-kunde. De fleste deltager som singler, selv om de ikke nødvendigvis er det på familieplan. Men ellers er der aldersmæssigt en spredning fra midt i 20èrne til pænt op i pensionsalderen. Alderspræsidenten til dato har været 78 år gammel. Flere melder sig til i små-grupper af venner.

»Vi bestræber os på at lave ture, der både giver fantastiske naturoplevelser, gode sociale stunder og eventyret ved at sidde på en motorcykel. Samtidig skal der være et maksimalt niveau af komfort og sikkerhed«, forklarer Søren Vestergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF drømmer om 8000 tilskuere på stadion til næste hjemmekamp

AGF

AGF-cheftræner: Vi lagde alt, men tabte finalepladsen for en uge siden

AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

Aarhus

Forvirring om smittetal - men det går den gale vej: To sogne trues af tvangsnedlukning

Annonce