Annonce
Debat

Opråb fra Skanderborg: Godt nok er Aarhus landets næststørste by, men hvorfor skal byen tilgodeses?

"Det er rent til grin, at nogle partier i Folketinget fastholder en ny jernbanestrækning mellem Hovedgård og Aarhus for, hvad skal den bruges til? Åbenbart til at bringe nogle mennesker hurtigere mellem Aarhus og København, og så er man åbenbart totalt ligeglade med de mennesker, der benytter togstationen i Skanderborg", skriver John Haarup Laursen, Martin Frausing Poulsen og Poul Johansen. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DEBAT: Det er rent til grin, at nogle partier i Folketinget fastholder en ny jernbanestrækning mellem Hovedgård og Aarhus for, hvad skal den bruges til?

Åbenbart til at bringe nogle mennesker hurtigere mellem Aarhus og København, og så er man åbenbart totalt ligeglade med de mennesker, der benytter togstationen i Skanderborg. For taberne bliver de mange østjyder, der i dag bruger trafikknudepunktet i Skanderborg til at komme rundt i landet.


Annonce

I Dansk Folkeparti i Skanderborg vil vi kæmpe imod en ny banestrækning mellem Aarhus og Hovedgård, og det ved vi også, at vores transportordfører, Hans Christian Skibby, gør på vegne af Dansk Folkeparti på Christiansborg.


Godt nok er Aarhus landets næststørste by, men hvorfor skal byen tilgodeses hele tiden? Man har haft mange chancer for at placere en ny hovedbanegård i Aarhus, enten i Hasselager eller Årslev, men det er kun blevet ved snakken - som sædvanlig kunne man fristes til at sige.

Den tidsmæssige besparelse kunne man meget let finde ved ikke at køre ind til den nuværende hovedbanegård, ja, meget let 15 til 20 minutter i rejsetid, og dermed havde man nedsat rejsetiden mellem Odense og Aarhus sådan, at den kom ned på en time. For de rejsende ville det også være meget bedre, for der er altid trafikkaos i centrum af Aarhus, og derfor ville det være lettere at blive afhentet i bil, eller man kunne tage et lokaltog eller bus det sidste stykke ind til centrum af byen, hvis der er behov for dette.

I Dansk Folkeparti i Skanderborg vil vi kæmpe imod en ny banestrækning mellem Aarhus og Hovedgård, og det ved vi også, at vores transportordfører, Hans Christian Skibby, gør på vegne af Dansk Folkeparti på Christiansborg.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Nu skal fisk tjekkes for gift fra brandskole i Aarhus: - Det er et forbandet farligt stof, så vi går med livrem og seler

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Galt eller genialt? To politikere vil lægge tag på Aarhus Syd Motorvejen

Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Alarm 112

Politiet tvunget til at påkøre 'førerløs' bil: Kørte over for rødt to gange og ignorerede politiets blink

Aarhus

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Debat

Det er meget glædeligt, at der i den kommende kommunalbestyrelse er så mange, der er imod forbindelsen - jeg håber, I vil sige det så højt, at det kan høres på Christiansborg

Aarhus

Søstrene Grene udvider og optimerer butik i Bruuns Galleri: Se den nye indretning her

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering

Alarm 112

Giv plads: Ambulance kører med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Annonce