Annonce
Debat

Opråb fra Tranbjerg: Trafikstøj plager borgere langs Landevejen - og det bliver værre

"Tranbjerg er gennemskåret af Landevejen, og igennem årene har trafikken på landevejen været stigende med øgede støjgener til følge. Når den længe ventede Beder-Bering-vej næste år bliver færdig, og trafikken til og fra Højbjerg, det østlige Viby og Slet bliver ledt gennem Tranbjerg, frygter beboerne langs Landevejen, at støjgenerne øges yderligere", skriver Regitse Rans. Arkivfoto: Jens Thaysen

DEBAT: Tranbjerg er gennemskåret af Landevejen, og igennem årene har trafikken på landevejen været stigende med øgede støjgener til følge. Når den længe ventede Beder-Bering-vej næste år bliver færdig, og trafikken til og fra Højbjerg, det østlige Viby og Slet bliver ledt gennem Tranbjerg, frygter beboerne langs Landevejen, at støjgenerne øges yderligere.

Borgerne er plaget af støj, og kommunen er klar over problemet. Ved opførelsen af de nye boliger på Sønderbro var det et krav i lokalplanen, at der blev etableret støjskærm. Hvilket også er sket, skønt borgerne ikke er tilfredse med resultatet.

Kommunen har selv etableret en meget fin støjvold med støjskærm ved Østergårdsparken. Men beoerne på Kirkevænget, Jegstrupvænget og Mejerivænget er fortsat generet af trafikstøj fra Landevejen - og har været det i årevis.

Annonce


Det må være i alles interesse, også kommunens, at støjgenerne reduceres, så det kan være attraktivt at bo i hele Tranbjerg.


På strækningen langs Kirkevænget og Jegstrupvænget er der brede bælter med bevoksning. Her er god plads til, at der kan etableres støjafskærmning. Men da der er drikkevandsinteresser i området, kræver det kommunens medvirken at løse problemet. Her er rigelig plads til at lave jordvolde på hver side af Landevejen midt i de bevoksede bælter. Alternativt kan der opsættes støjskærme inde i de bevoksede bælter, så vejstrækningens grønne udtryk ikke skæmmes.

På Landevejen ved Mejerivænget er forholdene anderledes. Dels er der store niveauforskelle i området, da Landevejen er hævet op over letbanens spor, og der er ikke meget plads i bredden til støjafskærmning. Men der findes forskellig typer støjskærme, som ikke kræver ret meget plads, så problemet burde kunne løses.

Beboerne har tidligere, uden held, forsøgt at få kommunens hjælp til at få løst støjproblemerne. Nogle beboere beskriver, at de er nødsaget til at sove med ørepropper, da støjen forstyrrer, og enkelte beboere er flyttet pga. støjgenerne.

Tranbjerg er et populært sted at bosætte sig og et vækstområde. Her er blevet bygget meget de seneste år, og i den nyligt præsenterede plan for arealer til boligudvikling foreslås udstykning af 300 nye byggegrunde i Tranbjerg.

Beder-Bering-vejen medvirker til, at Tranbjerg er interessant at slå sig ned i for pendlere, men støjgenerne fra Landevejen skal der gøres noget ved. Det må være i alles interesse, også kommunens, at støjgenerne reduceres, så det kan være attraktivt at bo i hele Tranbjerg.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Flere føler sig til grin: Inge og Birgit er begge indkaldt til 'forundersøgelser' - i år 2027

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Lakserytteren tog en pause fra 'Vild med dans': Hyggede med sine fans i Salling

Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

AGF

Forsvarsspiller imponerede i offensiven i pokalkamp: Er det Oliver Lund, der i fremtiden skal skabe målene i AGF?

Debat

Forbitrelse i Stavtrup: Det ville klæde byrådet at leve op til sine egne idealer

Sport

Bakken Bears åbnede ligaen mod sidste sæsons finalister: Kulissen gjorde en verden til forskel

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Debat

Pigerne fra 5. er kede af det: Thomas Medom, hvorfor tager du vores klub?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Annonce