Annonce
Østjylland

Oprør: Venstrefolk vil løsrive Rosenholm fra Syddjurs

Det er slut med traditionel borgerservice i den kommunale administrationsbygning i Hornslet. Det er en af grundene til, at en gruppe Venstrefolk nu vil løsrive Rosenholm fra Syddjurs Kommune. Arkivfoto

Vrede Venstrefolk vil have Hornslet og omegn ind i Aarhus Kommune. De går efter en folkeafstemning i 2017. Borgmester i Syddjurs ser ingen bred støtte til planen.

Hornslet og omegn skal forlade Syddjurs Kommune til fordel for optagelse i Aarhus Kommune.

Den mission har en gruppe Venstrefolk, der er gået til kamp for en afstemning om det kommunale tilhørsforhold for den tidligere Rosenholm Kommune i efteråret 2017. Initiativet bunder i stor utilfredshed med tilværelsen i Syddjurs Kommune.

»Vi har oplevet manglende udstykninger af byggegrunde, reduktioner af borgerservice og meget andet i den hurtigst voksende hovedby i Syddjurs. Det er urimeligt. Derfor vil vi undersøge muligheden for, at borgerne, i den tidligere Rosenholm kommune, til det kommende kommunalvalg næste år, ved en vejledende afstemning, får mulighed for at tage stilling til, om vi fortsat ønsker at være en del af Syddjurs kommune - eller alternativt blive en del af Aarhus Kommune. Jeg er ikke i tvivl om, hvad resultatet af sådan en afstemning vil blive,« siger Uffe Lund Sørensen, tidligere Venstre-formand i Rosenholm.

Annonce

Fremstødet fra Venstrefolkene i Rosenholm er kulminatinen på langvarige stridigheder mellem grupper i Hornsletområdet og et flertal i Syddjurs Byråd med borgmester Claus Wistoft i spidsen.

Eksempelvis indsamlede de lokale partiforeninger for Venstre og Socialdemokraterne 3713 underskrifter for at bevare traditionel borgerservice i Hornslet og Rønde. Men i sidste ende gav det ingen bonus, da et flertal i byrådet i december endegyldigt besluttede at samle traditionel borgerservice med blandt andet udstedelse af kørekort i Ebeltoft.

Uroen har også sendt rystelser ind i Venstres partiforening i Hornslet. Her blev Uffe Lund Sørensen væltet som formand, og han er i dag medlem af Venstre i Løgten.

Borgmester Claus Wistoft (V) fastslår, at alle borgere har ret til at handle og tilkendegive synspunkter. Men i Hornslet ser han intet bredt folkekrav om et farvel til Syddjurs Kommune.

»Med en omfattende skolerenovering, et stort trafikprojekt og andet er Hornslet på ingen måder underpriroriteret. Jeg hører ikke fra utilfredse borgere. Det afgørende for det store flertal er den service, som kommunen leverer. Det er bedre at være en stor by i en mindre kommune end det omvendte,« påpeger han.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Mulig drukneulykkeBrabrandsøen: Leder efter forsvunden kajakroer

Aarhus For abonnenter

Efter drukneulykke: Jonas mistede også en ven i havnen - Vi bliver nødt til at overveje hegn

Sport

Aarhus United havde chancen for at drille Viborg: - Det lyder mærkeligt, men man vil næsten hellere være seks mod fem end seks mod fire

Sport

Erfaren stregspiller forlader Skanderborg-Aarhus: Tager til svensk klub

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Alarm 112

Far til tiltalt for masseskyderier: Vi har forsøgt at få hjælp

AGF

AGF arver en halv million kroner fra fan: Han elskede sport og havde to fjernsyn, så han kunne se det hele

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Alarm 112

Trods stribevis af drukneulykker: Hegn langs havnen er ikke kommunens livret

Erhverv For abonnenter

Stadil gør klar til, at børnene overtager Hummel: Multinationalt Aarhusbaseret milliardfirma skifter hænder

Alarm 112

24-årig fik beslaglagt sin søsters bil: Kørte 111 km/t på Silkeborgvej

Annonce