Annonce
Østjylland

Oprør: Venstrefolk vil løsrive Rosenholm fra Syddjurs

Det er slut med traditionel borgerservice i den kommunale administrationsbygning i Hornslet. Det er en af grundene til, at en gruppe Venstrefolk nu vil løsrive Rosenholm fra Syddjurs Kommune. Arkivfoto

Vrede Venstrefolk vil have Hornslet og omegn ind i Aarhus Kommune. De går efter en folkeafstemning i 2017. Borgmester i Syddjurs ser ingen bred støtte til planen.

Hornslet og omegn skal forlade Syddjurs Kommune til fordel for optagelse i Aarhus Kommune.

Den mission har en gruppe Venstrefolk, der er gået til kamp for en afstemning om det kommunale tilhørsforhold for den tidligere Rosenholm Kommune i efteråret 2017. Initiativet bunder i stor utilfredshed med tilværelsen i Syddjurs Kommune.

»Vi har oplevet manglende udstykninger af byggegrunde, reduktioner af borgerservice og meget andet i den hurtigst voksende hovedby i Syddjurs. Det er urimeligt. Derfor vil vi undersøge muligheden for, at borgerne, i den tidligere Rosenholm kommune, til det kommende kommunalvalg næste år, ved en vejledende afstemning, får mulighed for at tage stilling til, om vi fortsat ønsker at være en del af Syddjurs kommune - eller alternativt blive en del af Aarhus Kommune. Jeg er ikke i tvivl om, hvad resultatet af sådan en afstemning vil blive,« siger Uffe Lund Sørensen, tidligere Venstre-formand i Rosenholm.

Annonce

Fremstødet fra Venstrefolkene i Rosenholm er kulminatinen på langvarige stridigheder mellem grupper i Hornsletområdet og et flertal i Syddjurs Byråd med borgmester Claus Wistoft i spidsen.

Eksempelvis indsamlede de lokale partiforeninger for Venstre og Socialdemokraterne 3713 underskrifter for at bevare traditionel borgerservice i Hornslet og Rønde. Men i sidste ende gav det ingen bonus, da et flertal i byrådet i december endegyldigt besluttede at samle traditionel borgerservice med blandt andet udstedelse af kørekort i Ebeltoft.

Uroen har også sendt rystelser ind i Venstres partiforening i Hornslet. Her blev Uffe Lund Sørensen væltet som formand, og han er i dag medlem af Venstre i Løgten.

Borgmester Claus Wistoft (V) fastslår, at alle borgere har ret til at handle og tilkendegive synspunkter. Men i Hornslet ser han intet bredt folkekrav om et farvel til Syddjurs Kommune.

»Med en omfattende skolerenovering, et stort trafikprojekt og andet er Hornslet på ingen måder underpriroriteret. Jeg hører ikke fra utilfredse borgere. Det afgørende for det store flertal er den service, som kommunen leverer. Det er bedre at være en stor by i en mindre kommune end det omvendte,« påpeger han.

Annonce
Kultur For abonnenter

Aarhus Street Food udvider: Ombygning giver plads til nye køkkener og flere siddepladser til gæsterne

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-stramning i Aarhus: Børn skal afleveres udenfor børnehaven og skolers julefester aflyses

Kultur For abonnenter

Derfor kommer Muhammed-tegningerne ikke med på  museum for bladtegninger i Den Gamle By

Alarm 112

Kattegat truer Kattegatcenteret: Beredskabet kæmper for at holde vandet ude

Aarhus

Aarhus blev i første omgang snydt for det sjove sne: - Jeg er ret sikker på, I vågner op til det torsdag

For abonnenter

Mette F. opfordrer til at tage imod tredje stik - men vil ikke tvinge nogen

AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 41 til 50

Alarm 112

Sne og kuling i vente: - Vejene kan blive hamrende isglatte

Aarhus

1200 læger afleverer underskrifter med støtte til kollegaer: - Håndteringen af sygeplejerskernes overenskomstforhandlinger har været en katastrofe

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Alarm 112

Politiet efterlyste ældre mand: Fundet i god behold af familien

Aarhus For abonnenter

Fem spørgsmål til coronaeksperten: Skal vi være bange eller glade for Omikron-varianten?

Erhverv

Salling har brudt overenskomst i mere end 20 år: Udbetalte ikke overarbejde efter reglerne

Annonce