Annonce
Debat

Oprydning i Skanderborg: Vi ønsker et respektfuldt arbejdsmiljø i byrådet

"Jeg har selv i mine tre år som byrådsmedlem oplevet en kultur med et kontinuerligt dårligt psykisk arbejdsmiljø på flere planer. Alternativet har derfor nu, med byrådets støtte, taget ansvaret for, at vi får byrådets arbejdsklima til eftersyn. Det har vi med en sag på byrådets dagsorden i oktober, som der var opbakning til", skriver Mira Issa Bloch. PR-foto

DEBAT: I Alternativet ønsker vi at udvikle en ny politisk kultur. Det mener vi, der er brug for generelt, men også i Skanderborg Byråd.

En kultur, hvor kommunikationen er respektfuld, og alle holder sig til sagen. En kultur, hvor man støtter gode forslag uanset, hvem der stiller dem, og hvor man i sager forholder sig til både fordele og ulemper. En kultur, hvor man i fællesskab går efter de bedste løsninger og ikke bruger tid på politisk drilleri og mudderkasteri. En kultur, hvor vi er oprigtigt nysgerrige overfor hinandens synspunkter og åbne for at skifte holdning.

Vi mener, at byrådet har et særligt ansvar ved at gå forrest i forhold til denne gode politiske kultur.

Annonce


Byrådet skal være et inkluderende fællesskab, hvor der er plads til den forskellighed, som vores demokrati lever og bliver stærkere af.


Jeg har selv i mine tre år som byrådsmedlem oplevet en kultur med et kontinuerligt dårligt psykisk arbejdsmiljø på flere planer. Alternativet har derfor nu, med byrådets støtte, taget ansvaret for, at vi får byrådets arbejdsklima til eftersyn. Det har vi med en sag på byrådets dagsorden i oktober, som der var opbakning til.

Vi ønsker konkret, at byrådets medlemmer udarbejder et kommunikations- og samarbejdskodeks. Det skal hjælpe til at ændre kulturen og sikre, at vi har helt klar og fælles forståelse for, hvordan vi forventer, at vi kommunikerer, samarbejder og opfører os overfor hinanden. Til gengæld ønsker vi ikke, at det skal begrænse nogens politiske mål og handler altså kun om, at vi i alt vores arbejde udøver respekt for hinanden.

Vi har i byrådet et særligt ansvar for, at der er en god kultur, som er tryg og god at være en del af. Det har vi, fordi vi som byrådsmedlemmer og folkevalgte i særlig høj grad må vise det gode eksempel i vores opførsel til inspiration for andre. Men også – og bestemt ikke mindst – fordi et sundt og trygt arbejdsmiljø er nødvendigt for et godt og velfungerende demokrati.

Det er sidst, men ikke mindst også en måde at gøre det mere trygt for nye og uerfarne byrådsmedlemmer at komme ind i politik og kan betyde, at flere har lyst til at stille op og gå ind i politik.

Byrådet skal være et inkluderende fællesskab, hvor der er plads til den forskellighed, som vores demokrati lever og bliver stærkere af.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

Debat

Det er tid til at sikre sundhed og foreningssport i Aarhus: Kære politikere, I risikerer, at lokale ildsjæle brænder ud

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Gamle varebiler lever livet dyrt: Staten kradser miljøbøder ind i Aarhus for kvart million hver måned

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce