Annonce
Debat

Oprydning i Skanderborg: Vi ønsker et respektfuldt arbejdsmiljø i byrådet

"Jeg har selv i mine tre år som byrådsmedlem oplevet en kultur med et kontinuerligt dårligt psykisk arbejdsmiljø på flere planer. Alternativet har derfor nu, med byrådets støtte, taget ansvaret for, at vi får byrådets arbejdsklima til eftersyn. Det har vi med en sag på byrådets dagsorden i oktober, som der var opbakning til", skriver Mira Issa Bloch. PR-foto

DEBAT: I Alternativet ønsker vi at udvikle en ny politisk kultur. Det mener vi, der er brug for generelt, men også i Skanderborg Byråd.

En kultur, hvor kommunikationen er respektfuld, og alle holder sig til sagen. En kultur, hvor man støtter gode forslag uanset, hvem der stiller dem, og hvor man i sager forholder sig til både fordele og ulemper. En kultur, hvor man i fællesskab går efter de bedste løsninger og ikke bruger tid på politisk drilleri og mudderkasteri. En kultur, hvor vi er oprigtigt nysgerrige overfor hinandens synspunkter og åbne for at skifte holdning.

Vi mener, at byrådet har et særligt ansvar ved at gå forrest i forhold til denne gode politiske kultur.

Annonce


Byrådet skal være et inkluderende fællesskab, hvor der er plads til den forskellighed, som vores demokrati lever og bliver stærkere af.


Jeg har selv i mine tre år som byrådsmedlem oplevet en kultur med et kontinuerligt dårligt psykisk arbejdsmiljø på flere planer. Alternativet har derfor nu, med byrådets støtte, taget ansvaret for, at vi får byrådets arbejdsklima til eftersyn. Det har vi med en sag på byrådets dagsorden i oktober, som der var opbakning til.

Vi ønsker konkret, at byrådets medlemmer udarbejder et kommunikations- og samarbejdskodeks. Det skal hjælpe til at ændre kulturen og sikre, at vi har helt klar og fælles forståelse for, hvordan vi forventer, at vi kommunikerer, samarbejder og opfører os overfor hinanden. Til gengæld ønsker vi ikke, at det skal begrænse nogens politiske mål og handler altså kun om, at vi i alt vores arbejde udøver respekt for hinanden.

Vi har i byrådet et særligt ansvar for, at der er en god kultur, som er tryg og god at være en del af. Det har vi, fordi vi som byrådsmedlemmer og folkevalgte i særlig høj grad må vise det gode eksempel i vores opførsel til inspiration for andre. Men også – og bestemt ikke mindst – fordi et sundt og trygt arbejdsmiljø er nødvendigt for et godt og velfungerende demokrati.

Det er sidst, men ikke mindst også en måde at gøre det mere trygt for nye og uerfarne byrådsmedlemmer at komme ind i politik og kan betyde, at flere har lyst til at stille op og gå ind i politik.

Byrådet skal være et inkluderende fællesskab, hvor der er plads til den forskellighed, som vores demokrati lever og bliver stærkere af.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Hvad nu, Venstre: Ahlers exit er en katastrofe

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Sport

Mens du sov: Kajak-Emma klar til semifinale, dansk bryde-nedtur og ny verdensrekord

Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Annonce