Annonce
Sport

Oprykker henter yderst sjælden sejr i HTH ligaen

Håndboldkvinderne fra Horsens hentede sæsonens blot anden ligasejr, da EH Aalborg blev slået med seks mål.

Der var liv og glade dage i maj måned i Horsens, da byens bedste kvindehold i håndbold rykkede op i landets bedste række.

Siden har klubben fået kærligheden at føle på det højeste niveau i dansk kvindehåndbold, hvor det indtil fredag blot var blevet til en enkelt ligasejr i 15 kampe.

Det blev der dog ændret på, da Horsens hjemme besejrede EH Aalborg 30-24.

Det var dog ikke en ny situationen for Aalborg at tabe en ligakamp, hvilket er sket 13 gange i sæsonens 16 runder, hvor Aalborg har hentet to sejre og spillet en kamp uafgjort.

Begge hold ligger da også placeret tungt i bunden i den bedste række, hvor Horsens indtog sidstepladsen med sine to point fra ligasejren over Skanderborg Håndbold 4. oktober i fjor.

Med sejren er Horsens dog på pointhøjde med netop Skanderborg og for en kamp mere og en bedre målscore kom Horsens væk fra sidstepladsen.

Begge klubber er noteret for fire point.

EH Aalborg har fem point på 12.-pladsen i rækken, hvor de otte bedste hold går i slutspillet.

Sidstepladsen resulterer i direkte nedrykning, mens de øvrige hold i den tunge ende spiller nedrykningsspil.

Horsens var i fredagens sejr foran 15-9 i pausen og endte altså også med en sejr på seks mål.

Svenske Melissa Petrén blev den helt store profil for Horsens, da hun scorede hele 14 mål.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Danmark

Kristian Jensen bliver analytiker hos Avisen Danmark: Som ex-minister kan jeg sige tingene mere direkte

Annonce