Annonce
Sport

Oprykning eller overlevelse: Målsætningerne er klar i de lokale 2. divisionsklubber

I både Aarhus Fremad og Brabrand håber de at kunne kæmpe med om oprykning. Arkivfoto: Ole Nielsen
Aarhus Fremad og Brabrand håber, at de kan gøre sig gældende i det kommende oprykningsspil. Odder er nedrykningstruet, men klubbens nye træner, Michele Demontis, vil med et større fokus på defensiven sikre klubben endnu en sæson i divisionerne.
Annonce

FODBOLD: Lørdag eftermiddag skal der igen sparkes bold i de lokale 2. divisionsklubber. Aarhus Fremad, Brabrand og Odder skal atter i aktion, og alle tre hold har masser på spil i de kommende kampe.

For Fremad og Brabrand handler det om oprykningsspillet. Begge klubber ligger til i den gode del af rækken og begge håber og tror, at de kan tage endnu et trin op, så de er helt i toppen.

For Odder står den på overlevelse.

Der resterer seks kampe i grundspillet. Efter det bliver 2. division delt i et op- og et nedrykningsspil, hvor holdene fra de to landsopdelte 2. divisioner mødes spiller om deres skæbne for den kommende sæson.

Derfor har avisen taget en snak med de tre cheftrænere i de lokale klubber, for at høre dem om, hvad de har af målsætning for foråret, og hvad der er sket for holdene hen over vinteren.

Én ting er de alle enige om. Der skal skrabes point sammen.

Lokale hold i 2. division

Aarhus Fremad

 • Trup: Michael Ravn, Morten Bisgård, Anders Nissen, Quoc Minh Truong, Marcus Kirchheiner, Andreas Damgaard, Martin Frandsen, Valdemar Høgh, Kasper Hjørngaard, Jacob Torp, Christian Bech, Nicklas Ullum, Mathias Nygaard, Mike Vestergaard, Morten Bundgaard, Emil Hauge Mortensen, Arfan Habibi, Esben Lauridsen, Mathias "Marvin" Laursen, Frederik Høgh, Christian Nissen, Martinus Mandal
 • Tilgang: Michael Ravn, Marcus Kirchheiner, Mathias "Marvin" Laursen (alle Odder IGF), Morten Bisgård (Lystrup IF), Martinus Mandal (AGF)
 • Afgang: Aleksandar Stankovic (Brattvag IL, Norge), Simon Andersen, Jeppe Carstensen, Martin Thomsen (alle eget DS-hold), Rasmus Friis Henningsen (stoppet)
 • Træner: Morten Mølkjær
 • Assistenttrænere: Rune Dall, Stig Haaland, Henrik Bundgaard

Brabrand

 • Trup: Oliver Milton, Michael Pedersen, Jacob Linnet, Daniel Lundholm, Malte Færge Nielsen, Casper Lykke, Frederik Poulsen, Thomas Viggers, Tobias Olesen, Marcus Sloth Jørgensen, Kasper Andersen, Simon Riis, Thomas Lodberg, Mike Kaljo, Anton Søjberg, Lasse Møberg, Issa Kharoub, Malthe Boesen, Henrik Lindhard, Lasse Tougaard Andersen, Henrik Foged Borup, Lasse Meyer, Jesper Henriksen
 • Tilgang: Henrik Lindhard SD Formentera Spanien, Lasse Tougaard Andersen Odder IGF, Henrik Foged Borup (Vivild IF), Lasse Meyer (IF Lyseng), Jesper Henriksen (Skive IK)
 • Afgang: Can Dursun (Viborg FF), Jesper Brinck (Klaksvig, Færøerne), Mathias Lundkvist (stoppet)
 • Træner: Tom Søjberg
 • Assistenttræner: Marc Højlund Jepsen

Odder

 • Trup: Mathias Rask Thomsen, Nikolai Christensen, Kasper Mikkelsen, Joakim Momme, Nikolaj Nielsen, Morten Andersen Kristian Skovbjerg, Morten Thim Jensen, Jeppe G. Pedersen, Nick Drachmann, Jakob Truelsen, Patrick Grønbech, Oliver Hartmeier, Niclas Ørbæk Knudsen, Emir Cilas, Anders Kjeldgaard, Robert Harmiz, Simon Brink Rasmussen, Jonas Spornberger, Denis Suljic, Jakob Hansen, Mike Falkenberg Kruse, Peter Flyvholm Jørgensen
 • Tilgang: Mathias Rask Thomsen, Morten Andersen, Anders Kjeldgaard, Jonas Spornberger (alle VSK Aarhus), Niclas Ørbæk Knudsen (Kolding IF), Robert Harmiz, Denis Suljic (begge AC Horsens U19), Andreas Kristensen (Sønderborg)
 • Afgang: Marcin Kresa (Kjellerup), Marcus Kirchheiner, Michael Ravn, Mathias "Marvin" Laursen (alle Aarhus Fremad), Lasse Tougaard Andersen (Brabrand)
 • Træner: Michele Mario Demontis
 • Assistenttræner: Mark Hellerup Knudsen
Annonce

Brabrand skal snige sig afsted

Brabrand er det af de tre hold, der ligger bedst i rækken. Klubben fra det vestlige Aarhus ligger på en fjerdeplads i rækken med 31 point, og de blås træner, Tom Søjberg, håber på, at hans hold kan fortsætte takterne fra efteråret.

Hvad skal I bruge de første seks kampe på?

- Vi skal sørge for at komme med i oprykningsspillet og få så mange point med over som muligt. Vi skal fortsætte den udvikling vi satte i gang i efteråret. Vi har mistet nogle spillere, men vi forsøger at spille ud fra de samme præmisser. Vi skal spille god fodbold, være dedikerede, arbejde hårdt for hinanden og udvise glæde og optimisme når vi spiller, siger Tom Søjberg.

Hvad er målsætningen for hele forårssæsonen?

- Det er at se om vi kan snige os med helt frem til de sidste tre-fire kampe. Det har vi prøvet et par gange og vi har fundet ud af, at det er megafedt, siger Tom Søjberg.

- Når man kommer hen til de sidste kampe, så kan alt ske. I de sidste kampe, der ændrer spillet sig. Det afhænger mere af nerverne. Det er ligegyldigt om det er op- eller nedrykningsspil, vi ved, at vi har en reel chance, hvis vi stadig er med, når der kun er fire kampe tilbage, for der er det som om alt bliver nulstillet, uddyber brabrandtræneren.

Hvad er den største ændring, der er sket på jeres hold?

- Jeg synes, det er lidt todelt. Vi har mistet vores målmand (Can Dursun, red.), vores anfører (Jesper Brinck, red.) og så har vores topscorer, Lasse Møberg, været ude med en rygskade siden november. Det er måske de tre største profiler, der er væk. Men jeg synes, at mange af de unge spillere, der nu har fået muligheden for at gribe chancen har gjort det rigtig godt. De er hurtige til at lære, hvad der skal foregå og så arbejder de både hårdt og optimistisk, siger Tom Søjberg.

Annonce

Fremad skal holde øjnene på den næste kamp

For de sorte og gule fra Riisvangen er vinteren gået godt. Holdet har været på træningslejr i Tyrkiet og har hentet to spændende målmænd ind, efter Aleksandar Stankovic sagde adjø og tog til Norge.

Hvad skal I bruge de første seks kampe på?

- Dem skal vi bruge til at skrabe så mange point som muligt sammen, så vi kan gøre os gældende i de sidste 11 kampe. Vi har sat en målsætning, der hedder, at vi skal have 12 point ud af de sidste seks kampe. Det synes vi er realistisk, siger Morten Mølkjær, træner i Aarhus Fremad.

- For at vi kan opfylde den målsætning, skal vi være skarpe fra kamp til kamp. Vi skal hele tiden være 100 procent fokuserede på den enkelte opgave og ikke begynde at kigge for langt frem. Vi skal være klogere end modstanderne. Vi skal bruge vores kompetencer. Vi kan både være fysiske og tekniske, og jeg synes også, at vi er ved at have udviklet en god taktisk forståelse af hinandens kompetencer, siger Morten Mølkjær.

Hvad er målsætningen for hele forårssæsonen?

- Vi ved jo ikke rigtigt, hvem vi skal møde endnu. Vi har ikke talt om andet, end, at vi synes, at det kunne være sjovt at ligge i toppen af det hele. Vi har gjort det godt mod de andre tophold. Hvis vi kan komme i oprykningsspillet med et godt snit, så får den da fuld smadder for, at vi kommer helt op i toppen, siger Morten Mølkjær.

- Lige nu ligger vi jo fire point fra en oprykningsplads, og hvis vi stadig gør det, når vi går ind til de der sekspointskampe, så kan man jo hurtigt rykke sig op i tabellen. Sat lidt på spidsen, så kunne det da være sjovt at rykke op. Vi tror fuldt og fast på, at det kan lade sig gøre, siger Morten Mølkjær.

Hvad er den største ændring, der er sket på jeres hold?

- Der er sket to store ting. Jeg synes, at vi har fået flere offensive strenge at spille på. På de tre forreste positioner kan vi flere forskellige ting, og vi har scoret flere mål end vi er vant til i træningskampene. Det skulle vi gerne have overført til turneringskampene, siger Morten Mølkjær.

- Så har vi også mistet vores målmand (Aleksandar Stankovic, red.), men har fået to nye unge ind, der er meget lige. Michael Ravn og Morten Bisgård, der henholdsvis har været seks år på FC Midtjyllands akademi og har været indskrevet i AaBs superligatrup, også da de blev mestre i 2013/2014, siger Mølkjær.

Annonce

Odder er underhund

Henover vinteren har Michele Demontis overtaget Odders tøjler. Der er dog også kommet masser af andet nyt til klubben, men Demontis fortæller, at han skal forsøge at viderebringe, at holdet i efteråret spillede god fodbold, men at der skal sættes en prop i defensiven.

Hvad skal I bruge de første seks kampe på?

- Vores situation er jo rimelig afklaret. Vi skal bruge de første seks kampe på at få så mange point som muligt med over i nedrykningsspillet. For os er det en klar fordel, at strukturen er blevet ændret så man også kan få point fra kampene mod topholdene med i nedrykningsspillet. Vi skal møde mange af rækkens tophold, og det kan godt være, at vi er underdogs, men vi skal nok få lavet nogle point mod dem. Og sådan nogle point vil være livsvigtige, siger Michele Mario Demontis, træner i Odder.

- Det, der var kendetegnende for Odder i efteråret var, at de spillede fin fodbold, men de lukkede simpelthen for mange mål ind. Så vi skal have fokus på defensiven, vi må ikke lukke så mange mål ind, siger træneren.

Hvad er målsætningen for hele forårssæsonen?

- Den er klokkeklar. Vi skal overleve i 2. division. Når man samler rækkerne, har vi to point op til nedrykningsstregen og vist nok en dårligere målscorer. Så målet er selvfølgelig at komme op over stregen og sikre en sæson mere i 2. division, siger Michele Mario Demontis.

- Jeg ved ikke, hvad bookmakerne ville sætte af odds, måske en fifty-fifty. Men vi tror selvfølgelig på det. Jeg synes, vi har fået samlet et godt hold. Havde vi ikke haft tilgang, ville jeg vurdere chancerne til at være rigtig skidte. Vi har mistet et par spillere både til Fremad og Brabrand, men vi har også fået en del ind, der har forstærket holdet. Men det var også nødvendigt, uddyber han.

Hvad er den største ændring, der er sket på jeres hold?

- Det har stort set været ændringer over det hele. Ny cheftræner, assistenttræner, andetholdstræner, målmand, stopper, ny rolle til en gammel spiller og ny angriber. Det er stort set på alle pladser, at der på en eller anden måde er blevet rokeret rundt. Så er der selvfølgelig også nogle faste holdepunkter i nogle af de gamle spillere og de unge talenter, der fortsat får spilletid, siger Michele Demontis.

- Jeg er rigtig glad for, at det har været en vinter- og ikke en sommeropstart, for der ville det have været svært at nå at få holdet kørt ind, men, jeg synes, vi er nået rigtig langt, siger træneren i Odder.

Kampe i 2. division

Lørdagens kampe i 2. division

Aarhus Fremad - Jammerbugt FC (spilles 16.15 på ASAs kunstgræsbane ved Frederiksbjerg Idrætscenter)

Brabrand - Taarup/Paarup (spilles 14.00 på Brabrand IFs kunstgræsbane)

Odder IGF - Dalum (spilles klokken 14.00 på Odder kunstgræsbane)

2. division

 1. Kolding IF 16 kampe 35 point
 2. Skive 16 34
 3. Jammerbugt FC 16 32
 4. Brabrand 16 31
 5. Aarhus Fremad 16 30
 6. Ringkøbing 16 25
 7. Dalum IF 16 19
 8. Vejgaard B 16 17
 9. Tarup/Paarup IF 16 13
 10. Odder 16 11
 11. FC Sydvest 05 Tønder i 16 10
 12. Kjellerup IF 16 8
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Skulptur af testikler vækker vrede, halvandet år efter at den kom op

Annonce