Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Opsang fra Venstre til byrådet i Favrskov: Måske er det på tide, at I lytter til os

"For Venstre gælder det om at få så meget for pengene som muligt. Samtidig er borgernes valgfrihed en hjertesag for os. Igennem denne byrådsperiode har vi kæmpet for begge dele, men ikke altid med held", skriver Birgit Liin. Arkivfoto: Michael Bager

DEBAT: Favrskovs budget for 2022-2025 viser med al tydelighed, at økonomien i Favrskov Kommune er presset. Venstre står bag budgetforslaget, der nu er sendt i høring, for selvfølgelig påtager vi os vores del af ansvaret.

En lang række store anlægsprojekter er skudt til hjørne, og til foråret mødes forligspartierne for at drøfte, om projekterne kan realiseres og hvordan.

For Venstre gælder det om at få så meget for pengene som muligt. Samtidig er borgernes valgfrihed en hjertesag for os. Igennem denne byrådsperiode har vi kæmpet for begge dele, men ikke altid med held.

Annonce

Måske er tiden ved at være moden til at genoverveje de Venstre-forslag, som det siddende byrådsflertal tidligere har stemt ned?

Vi håber, at særligt Socialdemokratiet vil lægge den ideologiske modstand mod private tilbud og borgernes valgfrihed til side, så vi sammen kan løse de problemer, vi nu står i.

For var det klogt af flertallet at nedstemme Venstres forslag om i kommuneplanen at afsætte plads i Hadsten til et friplejehjem, når vi nu må konstatere, at der mangler penge til at opføre et kommunalt plejehjem i netop Hadsten? Et friplejehjem kunne aflaste det kommunale anlægsbudget.

Kommunens børnepasningskapacitet i Hinnerup og Hadsten er presset. Men var det så klogt af flertallet at nedstemme Venstres forslag om at begrænse efterspørgslen på kommunale pasningstilbud ved at indføre ret til tilskud til hjemmepasning og deltidspasning, når der nu mangler penge til at opføre nye daginstitutioner?

Og var det klogt af flertallet ikke at lytte til os, når vi under budgetforhandlingerne foreslog at få lavet grundlaget for en ny udbuds- og kontraktstyringspolitik, som på længere sigt kan sikre større økonomisk råderum? Vi har jo brug for et større råderum, hvis vi skal kunne finansiere de anlægsprojekter, som nu udskydes.

Vi håber, at særligt Socialdemokratiet vil lægge den ideologiske modstand mod private tilbud og borgernes valgfrihed til side, så vi sammen kan løse de problemer, vi nu står i.Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Aarhus

Aarhus Pride lukker flere centrale gader: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Debat For abonnenter

Stiften mener: Lad os få bus-boblerne tilbage – fyldt med kunst og andre stjerner

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce