Annonce
Debat

Opsang: I Skanderborg skal vi lytte mere

-En af byrådspolitikernes vigtigste roller er at lytte. Vi skal lytte til de mennesker, vi lovgiver for, skriver Mira Issa Bloch i dette læserbrev. Pressefoto
Annonce

LÆSERBREV: En af byrådspolitikernes vigtigste roller er at lytte. Vi skal lytte til de mennesker, vi lovgiver for. De mennesker, der har valgt os, og som vi repræsenterer i byrådet. Og vi skal lytte til naturen, når klimaforandringer og biodiversitetskrisen viser os, at vi er på vej i den forkerte retning.

Ingen af delene er Skanderborg Kommune god nok til. Det blev tydeligt, da vi på sidste byrådsmøde skulle debattere budgetforliget og kommissoriet til den næste kommuneplan. Der var i hvert fald ikke lyttet nok til naturen.

I Alternativet mener vi, at klimakrisen er så alvorlig, at vi også i Skanderborg skal sætte betydelige beløb på budgettet til at skabe grøn omstilling. Det mener vi langt fra er blevet tilfældet, og derfor har vi ikke skrevet under og havde i stedet lavet vores eget budgetforslag.


Hvis vi skal lytte til borgerne, er vi nødt til at give dem bedre tid til at svare. I Alternativet mener vi, at der i borgerhøringer altid skal være tid og plads til helt nye tanker – også selvom de ikke passer i de systemer, kommunen sætter op.


Stod det til Alternativet, skulle alt vores arbejde i kommunen være gennemsyret af grøn omstilling og bæredygtighed. For det er det, naturen og klimaforskerne siger til os.

Men det er altså ikke kun, når det kommer til naturen, at Skanderborg Kommune trænger til at slå ørerne ud.
 Vi finder på for mange kasser på forhånd, når vi spørger borgerne, hvad de mener, og på den måde går vi måske glip af værdifulde tanker, der ikke passer i kasser. Og samtidig giver vi ikke altid borgerne ordentlig tid til at svare, når vi spørger.

Sagen om tillægget til skolerapporten viste, at der ikke altid er tid nok. Næsten halvdelen af de skoler, der har indgivet svar til kommunens rapport, har ikke haft tid til at vende svarene i skolebestyrelsen. Og selv én af de skoler, der fandt tid – nemlig Morten Børup Skolen– klagede over, at svarfristerne var alt for korte.

Det samme var gældende for budgetforslagene, de havde endnu kortere frist. Hvis vi skal lytte til borgerne, er vi nødt til at give dem bedre tid til at svare. I Alternativet mener vi, at der i borgerhøringer altid skal være tid og plads til helt nye tanker – også selvom de ikke passer i de systemer, kommunen sætter op.

Det bedste, vi som politikere kan gøre, er at lytte, før vi kommer med svar. Det er faktisk nødvendigt for at vise respekt overfor dem, vores beslutninger går ud over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Fortvivlede pårørende kan ikke få svar: Hvor mange er døde af corona-relateret sygdom på smitteramt plejehjem?

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Sport

Sejr over spansk storhold var ikke nok: Bakken Bears er ude af Champions League

Aarhus For abonnenter

Pukkelbump får skældud: Men i virkeligheden elsker mange dem

Annonce