Annonce
Debat

Opsang: I Skanderborg skal vi lytte mere

-En af byrådspolitikernes vigtigste roller er at lytte. Vi skal lytte til de mennesker, vi lovgiver for, skriver Mira Issa Bloch i dette læserbrev. Pressefoto

LÆSERBREV: En af byrådspolitikernes vigtigste roller er at lytte. Vi skal lytte til de mennesker, vi lovgiver for. De mennesker, der har valgt os, og som vi repræsenterer i byrådet. Og vi skal lytte til naturen, når klimaforandringer og biodiversitetskrisen viser os, at vi er på vej i den forkerte retning.

Ingen af delene er Skanderborg Kommune god nok til. Det blev tydeligt, da vi på sidste byrådsmøde skulle debattere budgetforliget og kommissoriet til den næste kommuneplan. Der var i hvert fald ikke lyttet nok til naturen.

I Alternativet mener vi, at klimakrisen er så alvorlig, at vi også i Skanderborg skal sætte betydelige beløb på budgettet til at skabe grøn omstilling. Det mener vi langt fra er blevet tilfældet, og derfor har vi ikke skrevet under og havde i stedet lavet vores eget budgetforslag.

Annonce


Hvis vi skal lytte til borgerne, er vi nødt til at give dem bedre tid til at svare. I Alternativet mener vi, at der i borgerhøringer altid skal være tid og plads til helt nye tanker – også selvom de ikke passer i de systemer, kommunen sætter op.


Stod det til Alternativet, skulle alt vores arbejde i kommunen være gennemsyret af grøn omstilling og bæredygtighed. For det er det, naturen og klimaforskerne siger til os.

Men det er altså ikke kun, når det kommer til naturen, at Skanderborg Kommune trænger til at slå ørerne ud.
 Vi finder på for mange kasser på forhånd, når vi spørger borgerne, hvad de mener, og på den måde går vi måske glip af værdifulde tanker, der ikke passer i kasser. Og samtidig giver vi ikke altid borgerne ordentlig tid til at svare, når vi spørger.

Sagen om tillægget til skolerapporten viste, at der ikke altid er tid nok. Næsten halvdelen af de skoler, der har indgivet svar til kommunens rapport, har ikke haft tid til at vende svarene i skolebestyrelsen. Og selv én af de skoler, der fandt tid – nemlig Morten Børup Skolen– klagede over, at svarfristerne var alt for korte.

Det samme var gældende for budgetforslagene, de havde endnu kortere frist. Hvis vi skal lytte til borgerne, er vi nødt til at give dem bedre tid til at svare. I Alternativet mener vi, at der i borgerhøringer altid skal være tid og plads til helt nye tanker – også selvom de ikke passer i de systemer, kommunen sætter op.

Det bedste, vi som politikere kan gøre, er at lytte, før vi kommer med svar. Det er faktisk nødvendigt for at vise respekt overfor dem, vores beslutninger går ud over.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

Debat

Det er tid til at sikre sundhed og foreningssport i Aarhus: Kære politikere, I risikerer, at lokale ildsjæle brænder ud

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Gamle varebiler lever livet dyrt: Staten kradser miljøbøder ind i Aarhus for kvart million hver måned

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce