Annonce
Debat

Opsang til politikerne: I svigter os på Djursland, når vi skal vaccineres

"Det vil altså sige, at sårbare og svækkede borgere fra hele Djursland efter visitation selv skal sørge for transport til Randers/Aarhus med risiko for smitte, hvis transporten skal foregå med offentlig transport. I mange tilfælde vil det betyde, at ældre og svækkede medborgere i landområder, der ikke er dækket af offentlig transport, og dem findes der mange af, ikke kan blive vaccineret, selvom muligheden er til stede", skriver Per Lund. Foto: Morten Pedersen/Ritzau Scanpix
Annonce

DEBAT: Region Midtjyllands syv vaccinationscentre, som ligger i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro, er nu taget i brug for de første sårbare, visiterede borgere.

Det vil altså sige, at sårbare og svækkede borgere fra hele Djursland efter visitation selv skal sørge for transport til Randers/Aarhus med risiko for smitte, hvis transporten skal foregå med offentlig transport. I mange tilfælde vil det betyde, at ældre og svækkede medborgere i landområder, der ikke er dækket af offentlig transport, og dem findes der mange af, ikke kan blive vaccineret, selvom muligheden er til stede.


Enhver kan tage en fejlbeslutning, men det er ingen skam at erkende det og gøre den om.


Hvad ligner det, at man skal rejse til et af de syv vaccinationscentre med øget risiko for at blive smittet, når vaccinationen ikke kan ske lokalt. For øjeblikket har man lukket akutklinik og lægevagt ned i Grenaa, foreløbig frem til 24. januar, så alle, der har behov for hjælp skal transportere sig til Randers. En løsning, der tilsyneladende er taget med hovedet under armen, det kan i hvert tilfælde ikke være logisk tænkende personer, der tager en sådan beslutning for at hjælpe på trykket af indlagte i Randers.

Nu er det formentlig de samme personer, der er kommet frem til, at der kun skal vaccineres syv steder i Midtjylland. Som ved akutklinikken vil man bare flytte trykket til Randers, og den hjælp, man her skulle få ved overflytning af personale fra Grenaa, reduceres af transport, så man øger trykket i Randers og gør situationen meget værre for borgere i Grenaa og en stor del af Djursland.

Erkend nu, at beslutningerne om kun at kunne blive vaccineret syv steder i Midtjylland og den foreløbige nedlukning af akutklinikken/lægevagten er fejl, og omgør derfor hurtigst muligt beslutningerne, så vaccinationer mod covid-19 kan foretages på akutklinikken i Grenaa og gerne andre steder i Norddjurs Kommune, hvor der nu er testcentre.

Enhver kan tage en fejlbeslutning, men det er ingen skam at erkende det og gøre den om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce