Annonce
Østjylland

Opsang til randrusianerne: Rank ryggen og hold så op med at sige 'men'

Karen Balling Radmer mener, at randrusianerne ofte er deres egen fjende. Foto: Annelene Petersen
Under overskriften "Fanden i vold med Randers og vold" opfordrede kommunens kommunikationschef, Karen Balling Radmer, randrusianerne til at ranke ryggen. Der er al mulig grund til det.

Randers: Der er plads til mange flere indbyggere i Randers. Kommunen gør derfor en kæmpe indsats for at fremme fortællingen om, at Randers er en af landets skønneste byer og ikke et fiktivt skod-univers, hvor de indfødte går i joggingtøj og nyder Mokai til morgenmad.

Sådan fremstår det desværre ind imellem på de sociale medier og i folkemunde, når tonen bliver lige lovlig munter - og fordomsfuld.

Som en del af festugens foredragsrække "Randers. Med andre ord: Randers!” gav kommunikationschefen i Randers Kommune, Karen Balling Radmer, i går de fremmødte på det gamle rådhus en lektion i, hvor vigtigt det er, at randrusianerne i stedet for at sige "men" går over til at sige "og".

Foredraget foregik under overskriften "Fanden i vold med Randers og vold".

Karen Balling Radmer gav undervejs udtryk for, at randrusianerne ofte er deres egen værste fjende, fordi en problemstilling ofte bliver fulgt af et "det er også træls, at..."

Vi skal sige nej til det negative mindset og i stedet vende historierne om Randers til noget positivt, mener kommunikationschefen.

Annonce

Randrusianerne synes selv, at de bor i en stor landsby eller i en lille storby. Går man rundt i den ægte middelalderby, er der masser af spændende ting at opleve. Serviceniveauet i butikkerne er højt, man bliver mødt med et smil og ikke en sur ekspedient, som det sker i mange storbyer.

Karen Balling Radmer, kommunikationschef, Randers Kommune

Branding og den gode historie

Karen Balling Radmer fortalte om den gode branding af Randers i det ganske land og om hvilke værdier, randrusianerne selv sætter højest i deres lokalsamfund.

- Randrusianerne synes selv, at de bor i en stor landsby eller i en lille storby. Går man rundt i den ægte middelalderby, er der masser af spændende ting at opleve. Serviceniveauet i butikkerne er højt, man bliver mødt med et smil og ikke en sur ekspedient, som det sker i mange storbyer, lød de positive toner fra Karen Balling Radmer.

- Byen er kendt for sine kvindeforsagskæmpere. Egnsteatrets chef bliver brugt som ekspert på TV2. Hvem ellers? Der er grund til at ranke ryggen i Randers, sagde Karen Balling Radmer og remsede op af sjove ideer, der er udtænkt i Randers og blevet til virkelighed. Vipp-skraldespanden, Randers Regnskov og Memphis Mansion.

Karen Balling Radmer fremhævede byens rummelighed, fighterånd og lave kriminalitetsrate i forhold til byens størrelse.

Der blev sagt mange smukke ord om Randers. Nu er det så op til byens borgere som ambassadører at blive ved med at sprede det gode budskab.

Næste foredrag i rækken i serien "Randers. Med andre ord: Randers!” er i eftermiddag klokken 16.30 i byrådssalen på det gamle rådhus.

Onsdagens foredrag hedder "Randers handsker er mere end handsker." Foredragsholder er Rina Hansen, der tidligere har arbejdet med branding og marketing for virksomheder såsom Burberry og Malene Birger. Nu har hun overtaget den over 200 år gamle Randers Handsker.

Foredragene er arrangeret af Keld Sørensen, der er tidligere lektor på Randers Statsskole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce