Annonce
Kultur

Opskrift: Kun fem ingredienser skal der til for en Missionary’s Downfall

På Brass Monkey serveres en Missionary's Downfall i en gul tinkop. Foto: André Thorup
Bartender Stine Spaanheden på Brass Monkey i Esbjerg har endnu ikke oplevet nogen, som ikke kunne lide sommercocktailen Missionary’s Downfall. Du kan faktisk også lave den selv - det kræver kun fem ingredienser.

Cocktail: Kun fem ingredienser skal der til, så kan du lave din helt egen tropiske sommercocktail, der egner sig både til velkomstdrink, tapas eller bare cocktail på terrassen.

Opskriften får du her fra Brass Monkey i Esbjerg. Bedst bliver den, hvis man kan blande den i en shaker, men du kan også lave den uden.

Annonce

1 4 cl Havana 7

Havana 7 er en mørk rom, som er den, Brass Monkey anbefaler. Man kan dog også bruge en hvid rom.

2 1 cl ferskensirup

Her anbefaler Brass Monkey en ferskensirup fra Giffard, men man kan også lave sin egen. Opskriften lyder så:

  • 2 kopper vand og en kop sukker bringes i kog.
  • Tilsæt to ferskener, som er skåret i skiver (uden sten).
  • Tilsæt evt. en halv teske citronsyre for længere holdbarhed.
  • Når sukkeret er opløst, så lad det stå og simre, til ferskenerne er bløde og kan moses ud, så de afgiver mere smag.
  • Derefter lad det stå og koge ned i små 20 min, og derefter køl ned.
  • Dræn ferskenstykkerne fra siruppen.

3 4 cl ananasjuice

Brødtekst

4 1,5 cl friskpresset limejuice

Brødtekst

5 1,5 cl runny honey

Runny honey består af 50 procent akaciehonning og 50 procent sukkerlage, da det er nemmere at arbejde med. Der kan også bruges almindelig akaciehonning.

6 Pynt

Drinken kan pyntes med en myntestilk og et lime-wheel. Evtuelt med et stykke fersken eller ananas for at opsummere drinkens indhold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce