Annonce
Mad og drikke

Opskrift: Nem petit four til brylluppet

Små nemme pitit fours, som du kan lave hjemme. Foto: Jens Thaysen

Mazarinbund

Det skal du bruge

250 g marcipan 250 g sukker 250 g smør 210 g æg (ca. tre store æg) 50 g mel

Sådan gør du: Marcipan og sukker blandes i en røremaskine, til du har en jævn masse uden klumper. Bland smørret i lidt ad gangen, men ikke så langsomt, at der piskes luft i blandingen. Herefter kommes ægget i lidt ad gangen. Igen ikke for langsomt. Til sidst blandes mel i. Dejen sprøjtes i forme og bages ved 175 grader, til bundene er gyldne. Når bundene er afkølede, tages de ud af formen

Bergamotteganache (laves dagen før)

Det skal du bruge:

650 g hvid chokolade 3 dl fløde 150 g bergamottepuré (kan skiftes ud med anden frugt som passionsfrugt eller mango)

Sådan gør du:

Smelt den hvide chokolade over et vandbad. Bland fløde og bergamottepuré i en gryde og kog det op. Hæld fløde-frugt-blandingen over den smeltede chokolade og bland sammen, til den har en ensartet konsistens. Ganachen kommes på sprøjtepose og lægges på køl natten over.

Sådan samler du kagen: Ganachen tages ud af køleskabet i god tid, så den er blød nok til at sprøjte ud. Sprøjt en pæn roset på hver lille mazarinkage og pynt eventuelt med hakkede pistacienødder eller frysertørret hindbær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

Byudvikling

Politikere til 450 debatlystne århusianere til borgermøde: Aarhus vokser, om vi vil det eller ej

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];