Annonce
forside

Optrapning til Birkebeineren

Anne og Henrik på rulleski. Aarhus Skiklub

For de to århusianere Anne og Henrik er træningen på rulleski uundværlig som optakt til det 54 kilometer lange Birkebeinerrennet i marts måned.

Grønne græsplæner og sorte asfaltstier får ikke den indre skiløber frem i mange af os. Men forholdene er fine for de to århusianske langrendsløbere Henrik Tingleff, 42 år, og Anne Damgaard Asmussen, 49 år.

De to er begge tilmeldt Birkebeinerrennet til marts måned, et legendarisk norsk langrendsløb på 54 kilometer, der minder om svenskernes Vasa-løbet, men som er mere kuperet, og som kræver stor teknisk kunnen på de smalle ski.

De to træner flere gange om ugen, sammen med de andre medlemmer i Aarhus Skiklub. Både til skigymnastik og til udendørstræning på rulleski.

Annonce

Rute tæt på huset

»Vi kan udmærket træne til et langrendsløb herhjemme. Rulleskiene er tungere end almindelige ski, så de giver effektiv træning til et langrendsløb som Birkebeiner,« mener Henrik Tingleff, som spænder rulleski under fødderne flere gange om ugen.

I dag har han planlagt en tur på omkring 20 kilometer ad cykelstier i området omkring Skejby og Egå Engsø, hvor han bor i et rækkehus sammen med sin kone og to børn på otte og 12 år.

Hverken Henriks kone eller Annes mand deler glæden ved langrend. Det gør deres børn heller ikke.

»Min mand og mine tre teenage-børn kan slet ikke forstå hvorfor, jeg nyder at løbe på de smalle langrendsski frem for alpinski. Jeg vil gerne begge dele, så derfor tager jeg også mine langrendsski med, når vi kører til St. Anton i Østrig på skiferie,« siger Anne Damgaard Asmussen, som dyrker motion tre-fire gange om ugen enten på rulleski, til skigymnastik, på et pilateshold eller med et par løbesko på fødderne.

»Jeg nyder også at køre på de alpine pister med min familie. Mine børn er vilde med skiløb, og det er min kone også, men hun har nu snakket lidt om at prøve en tur på langrend, så det vil jeg prøve at lokke hende med på. Det er en helt anden oplevelse, når man er ude på et langrendsspor. Man oplever naturen på en anden måde, når man har det meste for sig selv. Det er fantastisk smukt. langrend

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

AGF

AGF henter erfaren forsvarsspiller i OB: - Han rummer en stor ærgerrighed og en stærk vindermentalitet

Annonce