Annonce
Debat

Ordene klinger hult: Det er morbidt og kynisk, når Mette Frederiksen kalder sig børnenes statsminister

"Fra sommeren 2023 har børnenes statsminister valgt, at langt flere børn og unge skal ud på lange rejser til et gymnasium, de ikke selv har ønsket at gå på. Alt sammen under påskud af at skulle rydde op efter udlændingeloven af 1983, som Socialdemokratiet sjovt nok også havde ansvaret for," skriver Jens Kloppenborg. Foto: Pelle Rink/Ritzau Scanpix

DEBAT: Danmark har en statsminister, der kalder sig børnenes statsminister. Vi skal ikke glemme, at det var Mette Frederiksens noget smarte slogan under sidste valgkamp.

Mette Frederiksen havde så muligheden for at gøre disse ord til handling, da coronaepidemien ramte os for to år siden.

Statsministeren kunne have skånet vores børn og unge, da hun lukkede Danmark ned, men hun valgte at sidde råd fra oppositionen overhørig, da hun hjemsendte alle skolebørn og gymnasielever til hjemmeundervisning og isolation.

Annonce

En bøn om, som minimum, at friholde alle landets efterskoler, hvor man gennem små bobler kunne have opretholdt et socialt og fagligt fællesskab, blev pure afvist af… ja, børnenes statsminister.

Mange børn og unge lider nu psykisk som følge af tiden med nedlukningen. En nedlukning, der sagtens kunne have været mere skånsom mod netop børn og unge, der i højere grad end os voksne har brug for de sociale fællesskaber. Men alle bønner over for vores egenrådige statsminister var forgæves.

Jeg er udmærket klar over, at det hele bunder i, at vores statsminister og hendes hold af uerfarne fagministre, er tændt af den hellige ideologiske ild, hvor mennesket blot er en brik i det store socialdemokratiske skakspil.

Hvis vi tror, at børnenes statsminister stopper her, så tager vi desværre gruelig fejl. Fra næste år fjernes det frie gymnasievalg for vores børn og unge, herunder min egen datter, der nu er blevet en del af et socioøkonomisk regneark udtænkt af Socialdemokratiet, når hun næste sommer skal begynde på et gymnasium.

Fra sommeren 2023 har børnenes statsminister nemlig valgt, at langt flere børn og unge skal ud på lange rejser til et gymnasium, de ikke selv har ønsket at gå på. Alt sammen under påskud af at skulle rydde op efter udlændingeloven af 1983, som Socialdemokratiet sjovt nok også havde ansvaret for.

Men én ulykke kommer desværre sjældent alene. Samme tur i det socialdemokratiske regneark kommer nemlig også snart til vores børn. Det kan man læse af folketingsmedlem Jens Joels nye bog, hvor nu også skolebørnene står for tur. Også her vil Socialdemokratiet have fjernet det frie valg og ret til den lokale folkeskole. Så inden længe skal vi også se dem i busser på tværs af kommunen.

Jeg er udmærket klar over, at det hele bunder i, at vores statsminister og hendes hold af uerfarne fagministre, er tændt af den hellige ideologiske ild, hvor mennesket blot er en brik i det store socialdemokratiske skakspil. Men det virker både morbidt og kynisk, når Mette Frederiksen tager så svulstige ord i sin mund, og med sin førte politik gør stik det modsatte.

Annonce
Sport For abonnenter

Tre teams er tilbage i kampen om det nye stadion i Aarhus: Disse mageløse stadioner har de arbejdet på tidligere

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Revy-grin tilbage i Smilets by: Aarhus får igen sin egen revy

Aarhus For abonnenter

Blufærdighedskrænkelse eller ej? Derfor er stripshow i Universitetsparken næppe strafbart

Alarm 112

Batteri-virksomhed brød pludselig i brand: Beredskabet var massivt til stede

Aarhus

Så slap betjentenes tålmodighed op: 29-årig bilist måtte gå hjem

Esbjerg Havn som Nato-knudepunkt er et klart signal til Rusland: - Det handler om at vise russerne, at det aldrig kan betale sig at gå i krig

Sport

Nyt Aarhus Stadion: Verdensberømte arkitekter med store stadioner på samvittigheden stadig med efter udskilningsrunde

Basketball For abonnenter

Se med her: Bakken Bears gik efter DM-guldet i kampen mod Svendborg Rabbits

Debat

Her findes ingen utidig snak om ældrebyrde: Seniorbofællesskabet Sonnesgården bygger de smukkeste broer mellem mennesker

Aarhus

Northside-direktør spåede godt billetsalg: Nu sælger festivalgæsterne deres billetter til spotpriser

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aarhus

Se video og alle billederne: 3000 unge festede alkoholfrit i Grimhøj til kæmpe sidste skoledags-fest

AGF For abonnenter

Hvem skal være ny cheftræner i AGF? Se Stiftens 10 bud fra drømmetræneren til de frække outsidere

Aarhus

Napoli-tricks i Bispehaven: To mænd hoppede ind i kvindes bil, holdt hende som gidsel og stjal hendes tasker

Annonce