Annonce
Aarhus

Organisationer går sammen om at levere mad til trængte børnefamilier: - Vi er den kærlige nabo, der ikke lige bor ved siden af

Koordinator i Home-Start Aarhus Iben Hultmann har delt mad ud til forskellige pressede børnefamilier. Foto: Home-Start Aarhus
Home-Start Aarhus hjælper udsatte børnefamilier med at få overskud i hverdagen. Det er blevet sværere, når man nu ikke kan mødes fysisk. CSR Aarhus har i den forbindelse hjulpet med at levere mad til familierne.
Annonce

AARHUS: Mange børnefamilier kan lige nu nok nikke genkendende til en ny presset virkelighed med hjemmearbejde og børn sendt hjem fra skole.

Det problem er endnu større for de børnefamilier, der er i forvejen, var udsatte før coronakrisen ramte.

- Vi er som den kærlige søde nabo, der bare ikke lige bor ved siden af, siger Iben Hultmann, koordinatior i Home-Start Aarhus, om deres frivillige indsats for udsatte børnefamilier.

To timer om ugen kommer en frivillig familieven fra Home-Start Aarhus forbi de udsatte familier og giver en hjælpende hånd. Det er dog besværliggjort af, at man nu skal forsøge at holde afstand til hinanden.

- Mange af vores frivillige familievenner er over 50 år, så de er også lidt i den udsatte gruppe i forhold til corona. Men selvom de passer på dem selv og måske deres egne børnebørn, så har de også tanke på familierne fra Home-Start, som de normalt besøger hver uge. De sender beskeder og opkald - nogle kommer også forbi med boller eller kager, som de efterlader på dørtrinnet, siger Iben Hultmann.

CSR Aarhus har tilbudt hjælp til familierne i form af gratis mad, som kan blive leveret ud og aflaste familierne en smule. Derudover vil Home-Start Aarhus også forsøge at søge hjælpepakker til at købe mad og bleer til familierne. Iben Hultmann har også en opfordring, hvis man gerne vil hjælpe til.

- Alle små og store virksomheder, skal vide, at vi findes. For vi gør en stor forskel for helt almindelige børnefamilier, der i en periode af deres liv er sårbare, måske mangler de netværk eller andre redskaber til at skabe overskud i hverdagen. Vi tilbyder de her familier støtte og et kærligt skub på vejen – også her midt i coronakrisen, siger Iben Hultmann.

Man kan også som privatperson være frivillig i Home-Start Aarhus, hvis man har lyst til at hjælpe.

Home-Start

  • Home-Start er en selvstændig del af Home-Start Worldwide. Protektor for Home-Start Familiekontakt Danmark er Grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig.
  • Organisationen blev grundlagt at Margaret Harrison i Storbritannien for mere end 35 år siden, og findes i 20 lande over hele verden. Organisationen er uafhængig af religiøse, politiske og økonomiske interesser.
  • Formålet er at forebygge kriser og sammenbrud i småbørnsfamilier.
  • Home-Start hjælper helt almindeligt fungerende familier, der i perioder mangler det overskud, der skal til, for at få hverdagen til at hænge sammen, og til at forebygge og løse problemer i tide.
  • Home-Start er for alle familier med mindst et barn under 7 år.
  • Hjælpen er gratis og fortrolig.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce