Annonce
Sport

Organisationer vil forbyde hundevæddeløb efter 1000 dødsfald

En rapport fra foreningen bag hundevæddeløb i Storbritannien viser, at 1000 væddeløbshunde døde sidste år.

Flere organisationer vil forbyde hundevæddeløb i Storbritannien.

Udmeldingen kommer på baggrund af en rapport, der viser, at omkring 1000 hunde af racen greyhound døde i Storbritannien i 2018 som følge af hundevæddeløb.

Tallene kommer fra organisationen bag væddeløbene, Greyhound Board of Great Britain (GBGB), skriver det britiske medie The Guardian.

GBGB vil kigge på, hvordan man kan forbedre levevilkårene for hundene for at undgå så mange dødsfald.

Men det mener ngo'en Greyt Exploitations, der kæmper mod dårlig behandling af greyhounds i Storbritannien, ikke kan lade sig gøre, da skaderne sker på grund af de ovale baner, der bliver brugt til væddeløbene.

Ifølge rapporten blev hundredvis af hunde aflivet på grund af for høje behandlingspriser og "manglen på andre muligheder end væddeløb" for hundene. Derudover var det umuligt at finde et passende hjem til nogle af de pensionerede hunde.

Omkring 250 greyhounds blev aflivet på væddeløbsbanen af "humane grunde", snesevis er registrerede under "pludselige dødsfald" og 190 hunde døde, da de ikke var egnet til at blive adopteret, står der i rapporten.

GBGB oplyser, at dødsfaldene er unødvendige og lover at få dem fjernet fra sporten.

Ngo'en Greyt Exploitation mener, at flere hundrede hunde forbliver i forretningsmæssige forbindelser efter deres pension fra sporten. GBGB's lovning på at gøre det mere humant for hundene kan ikke gøre op for de tusinde døde hunde, udtaler ngo'en.

- Sandheden er, at hundredvis af hundene, der er registreret som "pensioneret" af GBGB, forbliver i spillet hos kenneler, der ikke er statsgodkendte, for at avle eller donere blod, siger koordinator hos Greyt Exploitation Trudy Baker til The Guardian.

Organisationen League Against Cruel Sports vil helt have udfaset sporten, siger den til mediet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

112

Stor politiaktion i Aarhus og Trige: Anholdt for virksomhedsindbrud og omfattende salg af kokain

Annonce