Annonce
Udland

Organisationer vil hjælpe danske studerende i Hongkong

Athit Perawongmetha/Reuters
Der befinder sig 156 danske universitetsstuderende i Hongkong, mens urolighederne har lukket flere skoler.

Den danske sømandskirke, generalkonsulatet og handelskammeret i Hongkong tilbyder hjælp til danske studerende, der befinder sig i storbyen.

Det oplyser Frank Jensen, der er kirkerådsformand for sømandskirken i Hongkong.

Natten til fredag dansk tid har de danske organisationer i samarbejde med deres nordiske pendanter holdt et møde for de mange nordiske studerende, der er på udveksling i Hongkong.

Her er de studerende blevet tilbudt råd, støtte og vejledning i forbindelse med urolighederne, som de seneste dage er trængt helt ind på universiteterne i Hongkong.

Der befinder sig i alt 156 universitetsstuderende fra Danmark i Hongkong.

- Vi rækker ud til de universitetsstuderende for at gøre opmærksomme på, at vi er til stede og klar til at hjælpe, siger Frank Jensen fra den danske sømandskirke.

- Som kirke fokuserer vi særligt på alt det humanitære. Vi er til rådighed for alle danskere i Hongkong, men i særlig grad de studerende, fordi universiteterne nu er begyndt at lukke ned grundet urolighederne.

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) anbefalede i denne uge sine studerende i den uroplagede storby at rejse hjem.

Frank Jensen oplyser, at sømandskirken blandt andet har hjulpet med at indlogere fem danske studerende, som havde brug for at komme væk fra universiteterne.

- Det er blandt andet den type hjælp, vi kan tilbyde, siger han.

Frank Jensen oplyser, at de danske organisationer koordinerer hjælpen i samarbejde med de fastboende danskere, der befinder sig i Hongkong.

- Det er fantastisk at se, hvordan de fastboende danskere har tilbudt deres hjælp til de studerende, der eksempelvis har haft brug for husly eller transport, siger kirkerådsformanden.

De voldsomme protester i Hongkong er tiltaget den seneste uge, hvor urolighederne har kostet to personer livet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce