Annonce
Kultur

Otte Aarhus-nomineringer til prestigefuld prisuddeling

Mie Riis' scenografi og kostumer i "Alice i Eventyrland" på Aarhus Teater er nomineret til en Reumertpris. Foto: Karoline Lieberkind
Hvem skal kåret som 'Årets forestilling', 'Årets kvindelige hovedrolle' eller 'Årets instruktør'? De nominerede til teaterverdenens mest eftertragtede statuetter - Reumertpriserne, er nu offentliggjort, og der er otte Aarhus-skud i bøssen.

AARHUS: Reumertpriserne er populært sagt det danske teatermiljøs svar på de gyldne Oscar-statuetter i filmens verden.

Nu har Reumertkomiteen offentliggjort, hvem og hvad der er kommet i betragtning til de eftertragtede scenekunstpriser.

Årets nominerede falder i 15 kategorier, og der er århusiansk aftryk på de otte af dem.

Annonce

Se bare her:

Med i opløbet om at blive "Årets kvindelige hovedrolle" finder man Nanna Bøttcher, der var alene på scenen i "Girls & Boys" på Aarhus Teater.  Nanna Bøttcher har i flere år været en del af teatrets ensemble, og Aarhus Teater har netop offentliggjort at forestillingen "Girls & Boys" bliver genopsat den kommende sæson.,

I kategorien "Årets danser" finder man Bjørk-Mynte Paulse, der medvirkede i "Sandmanden", på Aarhus Teater, som blev skabt i samarbejde med teatret Sort/Hvid og Holstebro Dansekompagni.

Nanna Cecilie Bang, som tidligere har været husdramatiker på Aarhus Teater, er blandt de nominerede i kategorien "Årets dramatiker". Hun er nomineret for forestillingen "The Supreme Gentleman", om mænd der hader kvinder, på Aarhus Teater. Forestillingen blev også vist på Betty Nansen Teatret.

I denne kategori finder man også Amalie Olesen, der er nomineret for forestillingen "TyveTyve", i samarbejde med Teaterhuset Filuren, Teater Apropos og Syddjurs Egnsteater.

Blandt de nominerede til "Årets instruktør" finder man Nathalie Mellbye, der siden 2020 har været huskunstner på Aarhus Teater, hvor hun har skabt flere forestillinger på Studio Scenen. En af dem er "A Clockwork Orange", som hun er nomineret for. Forestillingen bliver genopsat den kommende sæson - denne gang på Scala.

Aarhus Teaters huskunstner Nathalie Mellbye er nomineret som "Årets instruktør" for "A Clockwork Orange". Foto: Axel Schütt

Aarhus Teater trækker også en nominering hjem i kategorien "Årets scenekunstdesign/scenografi". Her er Mie Riis nomineret for sit arbejde med "Alice i Eventyrland".

Opera og død konge

Den Jyske Operas forestilling "Inkognito Royal", der tog udgangspunkt i historien om kong Frederik 8., der døde efter et besøg på et bordel i Tyskland, er nomineret i kategorien "Årets opera".

I kategorien "Årets særpris" finder man forestillingen "My Undying Love", med det århusianske dansekompagni Himherandit Productions. En forestilling som dykker ned i de dybe følelser, som er forbundet med enden på livet. Andreas Constantinou og Himherandit Productions er tidligere blevet reumertnomineret i 2017 og 2018.

I opløbet til hovedprisen, "Årets forestilling", finder man "Hobbitten", som Det Kongelige Teater viser denne sommer på bakkerne bag Moesgaard Museum.

Uddelingen af Årets Reumert 2022 foregår i Odeon i Odense søndag 12. juni klokken 19. Prisuddelingen arrangeres af Dansk Teater og CPH STAGE og livestreames også direkte på www.aaretsreumert.dk.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Kultur

Fejring i Mindeparken: Kæmpestort børnekor synger for Dronningen

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået

Annonce