Annonce
Aarhus

Otte gange Byens Bedste: Folk er vilde med Peter Gift

Jens Brogaard har været forpagter af værtshuset Peter Gift i 12 år. Han er stolt af, at de har vundet prisen som Byens Bedste otte gange. Foto: Martin Ravn

Byens bedste - og et af byens ældste. Værtshuset Peter Gift, der har serveret øl og andet for tørstige gæster siden 1906, har vundet prisen som Byens Bedste otte gange. En rekord der gør ejer Jens Brogaard både glad og stolt.

AARHUS: Sagte musik spiller ud af højtaleren og ved det ene bord sidder fire ældre og spiser smørrebrød. Ellers er der tomt på værtshuset Peter Gift, men sådan er det bestemt ikke altid, fortæller ejer Jens Brogaard. Om aftenen er der ofte proppet med gæster både indenfor og ude i rygerrummet.

- Gæsterne kommer, fordi her er trygt. Her er rart at være, siger Jens Brogaard.

Musikken er aldrig højere, end man kan snakke sammen, og belysningen er 'hyggelig'. Folk i alle aldre lægger vejen forbi Peter Gift, og der skal være plads til, at man kan nyde sin øl.

Peter Gift er igen i år nomineret til prisen som Byens Bedste. De har tidligere vundet prisen otte gange.

Selvom Peter Gift er et værtshus, er det alligevel ikke helt som de andre. For det første drikker de ansatte på Peter Gift - modsat ansatte på mange andre værtshuse - aldrig, når de er på arbejde. Og for det andet må man ikke ryge indenfor. En ændring der kom i 2007. Det var året efter, at Jens Brogaard overtog værtshuset. Det skabte lidt forundring i begyndelsen, men Jens Brogaard oplever, at mange er glade for at kunne komme på et værtshus, hvor røg ikke er tilladt.

Værtshuset har dog en overdækket, opvarmet terrasse, hvor man må ryge.

- Gæsterne kommer, fordi her er trygt. Her er rart at være.

Jens Brogaard, ejer af værtshuset Peter Gift.
Peter Gift ligger i M.P. Bruunsgade og det har den gjort siden 1906. Foto: Martin Ravn

Byens Bedste giver god omtale

3Byens Bedste er blevet uddelt siden 2007, og Peter Gift har vundet otte gange. Som den opmærksomme læser måske vil bemærke, er det altså ikke alle år, Peter Gift har vundet prisen som Byens Bedste, men det er der ifølge Jens Brogaard en god forklaring på:

- I 2008 hed prisen stadigvæk 'Byens Bedste Værtshus', og der havde vi netop indført rygeforbuddet, så juryen mente ikke, at vi var et rigtigt værtshus. Og i 2013 var kategorien slet ikke med, for 'værtshus' var på en eller anden måde blevet noget lidt fy-fy.

I 2014 var kategorien så tilbage, denne gang under navnet 'Byens Bedste Fredagsøl', og siden da har Peter Gift vundet den hver gang. Det gør Jens Brogaard glad og stolt.

- Det er da fedt at have vundet så mange gange, siger han.

Peter Gift oplever stor kundetilslutning, og det mener Jens Brogaard blandt andet skyldes den hyggelige og trygge stemning. Derudover mener han også, at prisen som Byens Bedste otte gange har noget at sige.

- Det giver jo omtale hver gang, og omtale er det, man lever på. Da jeg overtog stedet for 12 år siden, anede jeg ikke, at det havde en gårdhave, selvom jeg er kommet her ofte. Det blev simpelthen ikke omtalt nogen steder. Nu ved folk, at vi er her, og de ved, hvad vi tilbyder, siger han.

Peter Gift er igen i år nomineret til Byens Bedste Fredagsøl. De vandt i 2016 prisen for ottende gang. Det vakte stor jubel hos de ansatte. Foto: Martin Ravn
Den hyggelige gårdhave er proppet med mennesker når vejret er godt fortæller Jens Brogaard. Foto: Martin Ravn
Annonce
Aarhus For abonnenter

Afgørelse: Der kommer ikke hegn og kreaturer i Marselisskoven - men de kommer til gengæld andre steder

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 370 nye coronatilfælde - antal indlagte falder med en

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Østjylland

Tilhængere af Kattegat-forbindelsen får mere modstand: Politikere fra Odder, Samsø og Kalundborg stifter en ny Kattegatkomite for at stoppe bro

AARHUS

Den store forvandling: Grønt lys til kæmpebyggerier på villavej i Risskov

Kultur

Badehotellet-stjerne smed ti kilo: Det har ændret mit liv

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Debat

Nyt demenscenter er officielt åbnet: Men der er større fejl

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Værtspar sælger hjertebarn: Restaurant- og festperle ved Brabrandsøens bredder til salg

Erhverv

Droppede drømmejobbet og levede for 1800 kroner om måneden: Bo trak stikket og begyndte at brygge

Debat For abonnenter

Skal børnene betale prisen for ligestilling?

Aarhus For abonnenter

Midt om natten låste tyv sig ind til 89-årig dame med hjemmeplejens kode: - Jeg blev så chokeret, at jeg næsten ikke kunne få luft

Sport

Efter dramatisk afslutning i Italien: Bears' Champions League-sæson er allerede slut

Annonce