Annonce
Østjylland

Otte indbrud, otte indbrudsforsøg, hærværk og narko: 21-årig mand skal for retten

Den 21-årige har begået en lang række kriminalitet i løbet af halvandet år. Modelfoto: Iris

Det bliver noget af et anklageskrift, der venter en 21-årig mand.

GRENAA/EBELTOFT: Det kan blive en lang dag for en 21-årig mand fra Djursland, når han skal for retten senere på året. Han er nemlig tiltalt for otte indbrud, otte indbrudsforsøg og flere tilfælde af bedrageri og tyveri. Lidt hærværk og nogle trafikforseelser. Og for besiddelse af euforiserende stoffer.

Den 21-årige er med andre ord tiltalt for en længere stribe ulovligheder, som skulle være foregået mellem december 2016 og februar 2018. Østjyllands Politi fremhæver blandt andet et indbrud i juni 2017, hvor han lavet hærværk for et beløb på den forkerte side af 100.000 på møbler, gardiner og kunst.

I bedrageri-afsnittet af anklageskriftet står den 21-årige som indehaveren af en hjemmeside, hvor mindst fire forskellige personer overførte penge for tøj, som aldrig blev sendt til dem. I det hele taget et imponerende omfang af kriminalitet, som den 21-årige altså har nået på omkring halvandet år. Derfor er Jacob Gents, anklagerfuldmægtig hos Østjyllands Politi, også godt tilfreds med at sagen nu kommer for retten.

- Vi tiltaler den 21-årige for kriminalitet, der over en længere periode er gået ud over rigtig mange borgere i Østjylland, siger han.

Datoerne for retsmøderne i sagen er endnu ikke fastlagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce