Annonce
Aarhus

Otte ud af ti peger på Lyseng

Det vælter ind med svar til den ekstra borgerhøring om placering af nyt bibliotek.

Straks fra førstedagen er det væltet ind med tilkendegivelser på den hjemmeside, som Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune har oprettet for at lodde borgernes meninger om, hvor Højbjerg Bibliotek skal ligge i fremtiden.

På hjemmesiden nythøjbjergbibliotek.dk kan man komme med tilkendegivelser og svare på, hvor man helst ser et nyt bibliotek placeret: Ved Lyseng Idrætsanlæg, på Oddervej 80 (Højbjerg Plads) eller ved den nuværende placering.

Samtidig spørges borgerne om begrundelser for deres valg. Torsdag aften var der 387 svar, har forvaltningen gjort op. Heraf svarer 318 (82,2 procent) Lyseng, 24 har Oddervej som foretrukken (6 procent) mens 43 (11 procent) mener, at den nuværende placering. To besvarelser er uklare.

Annonce

Undersøgelsen ikke er afsluttet, men fortsætter til mandag 6. april kl. 18. Tendensen synes dog klar: Spørgsmålet mobiliserer borgerne og et meget stort flertal ønsker Lyseng.

Centrale argumenter for Lyseng er: At placeringen aflaster Oddervej; at der er bedre parkeringsforhold, bedre adgang for børn og unge og at det er en central placering. Der er også god adgang for skolerne og Lyseng er et naturligt samlingspunkt. Et gennemgående svar er også at man kan benytte forskellige tilbud, mens man venter på sine børn, som er til idræt, og at det giver en synergieffekt.

Imod Lyseng taler, ifølge borgerne, at der er trafikale problemer ved Lyseng og ikke parkeringspladser nok. At det giver trafik på villaveje og at der er dårlig offentlig transport.

For Højbjerg Plads taler: En central placering med nem tilkørsel tæt ved en stor vej og god offentlig transport.

Ulemper ved Højbjerg Plads: Trafikpropper på Oddervej, trafikale forhold, farlig trafik for børn, overflødige butikker, besværligt for ældre og for børn at komme dertil og at projektet ødelægger kunstnerværkstederne.

Om den nuværende placering fremhæves det mest, at den er nem at komme til, at den offentlige transport er nem og placeringen er central.

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) vil tage de mange kommentarer med til et forligsmøde 15. april, hvor politikerne skal drøfte, om de vil fastholde beslutningen om en placering på Oddervej 80 eller vælge noget andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce