Annonce
Aarhus

Otte ud af ti peger på Lyseng

Det vælter ind med svar til den ekstra borgerhøring om placering af nyt bibliotek.

Straks fra førstedagen er det væltet ind med tilkendegivelser på den hjemmeside, som Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune har oprettet for at lodde borgernes meninger om, hvor Højbjerg Bibliotek skal ligge i fremtiden.

Annonce

På hjemmesiden nythøjbjergbibliotek.dk kan man komme med tilkendegivelser og svare på, hvor man helst ser et nyt bibliotek placeret: Ved Lyseng Idrætsanlæg, på Oddervej 80 (Højbjerg Plads) eller ved den nuværende placering.

Samtidig spørges borgerne om begrundelser for deres valg. Torsdag aften var der 387 svar, har forvaltningen gjort op. Heraf svarer 318 (82,2 procent) Lyseng, 24 har Oddervej som foretrukken (6 procent) mens 43 (11 procent) mener, at den nuværende placering. To besvarelser er uklare.

Undersøgelsen ikke er afsluttet, men fortsætter til mandag 6. april kl. 18. Tendensen synes dog klar: Spørgsmålet mobiliserer borgerne og et meget stort flertal ønsker Lyseng.

Centrale argumenter for Lyseng er: At placeringen aflaster Oddervej; at der er bedre parkeringsforhold, bedre adgang for børn og unge og at det er en central placering. Der er også god adgang for skolerne og Lyseng er et naturligt samlingspunkt. Et gennemgående svar er også at man kan benytte forskellige tilbud, mens man venter på sine børn, som er til idræt, og at det giver en synergieffekt.

Imod Lyseng taler, ifølge borgerne, at der er trafikale problemer ved Lyseng og ikke parkeringspladser nok. At det giver trafik på villaveje og at der er dårlig offentlig transport.

For Højbjerg Plads taler: En central placering med nem tilkørsel tæt ved en stor vej og god offentlig transport.

Ulemper ved Højbjerg Plads: Trafikpropper på Oddervej, trafikale forhold, farlig trafik for børn, overflødige butikker, besværligt for ældre og for børn at komme dertil og at projektet ødelægger kunstnerværkstederne.

Om den nuværende placering fremhæves det mest, at den er nem at komme til, at den offentlige transport er nem og placeringen er central.

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) vil tage de mange kommentarer med til et forligsmøde 15. april, hvor politikerne skal drøfte, om de vil fastholde beslutningen om en placering på Oddervej 80 eller vælge noget andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Liveblog fra pressemøde: Politiet fortæller om de to forladte børn

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

AGF

Se de vilde billeder: AGF-triumf i Herning

Annonce