Annonce
Aarhus

Otto, Mustafa og Cirkeline i nyt show: Næste år lander Cirkus Jul i Aarhus

Jakob Martin Strid har blandt andet skrevet historien om en kæmpepære. Foto: Malte Kristiansen/Scanpix
Muskelsvindfonden vækker elskede børnebogsuniverser til live i Aarhus og København.

AARHUS: Børn elsker Cirkus Summarum, og nu kommer det med noget helt nyt. Til jul næste år vækker Muskelsvindfonden elskede børnebogsuniverser til live i det, de selv kalder et magisk juleshow.

Folkekære figurer som Mustafa fra Mustafas Kiosk, Vitello af Niels Bo Bojesen og Kim Fupz Aakeson, Orla Frøsnapper, næsehornet Otto og Cirkeline danner omdrejningspunktet for Cirkus Jul. Det bliver en ny familietradition skabt af Muskelsvindfonden, som også er arrangøren bag Cirkus Summarum.

Reumert-vinderne Jeanett Albeck og Sargun Oshana, der netop har været husdramatiker på Aarhus Teater, er henholdsvis kapelmester og instruktør, og showet finder sted fra 19. november til 21. december 2020.

Billetsalget starter i dag, onsdag 4. december kl. 12.

Annonce

Billetter og spilletid

 • Billetsalget til Cirkus Jul starter onsdag 4. december 2019 kl. 12.
 • Showet kan opleves fra 19. november til 21. december 2020 i København og Aarhus.
 • Spilleplan 2020:
  19. november, København, premiere, Kl. 17
  20. november, København, Kl. 17
  21. november, København, Kl. 12.30 og 16.30
  22. november, København, Kl. 12.30 og 16.30

  26. november, København, kl. 17
  27. november, København, Kl. 17
  28. november, København, Kl. 12.30 og 16.30
  29. november, København, Kl. 12.30 og 16.30
  .
  11. december, Aarhus, premiere, kl. 17
  12. december, Aarhus, Kl. 12.30 og 16.30
  13. december, Aarhus, Kl. 12.30 og 16.30

  17. december, Aarhus, Kl. 17
  18. december, Aarhus, Kl. 17

I samlet flok

Karaktererne fra den danske børnelitteraturs skatkammer optræder for første gang i samlet flok og i levende live i manegen. Det gælder blandt andre Jakob Martin Strids Mustafa, kendt fra Mustafas kiosk, og Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesens Vitello, som siden 2008 har haft travlt med at lære hundredtusindvis af danske børn om alt fra at blive forretningsmand og få en klam kæreste til at tigge slik og få en papfar.

Jakob Martin Strid siger:

- Som stor fan og beundrer af Cirkus Summarum er det er en ære for mig at være en del af det nye cirkus. Jeg glæder mig særligt til at se, hvordan figurerne, folder sig ud foran familierne.

Hertil kommer klassiske figurer som Ole Lund Kirkegaards Orla Frøsnapper, næsehornet Otto og Hanne Hastrups Cirkeline.

Sang, dans og juletoner

Sammen med cirkusartister og skuespillere folder figurerne sig ud i manegen i sang og dans. Det hele akkompagneres af julens toner med kapelmester Jeanett Albeck og et juleorkester.

Albeck, som er kendt fra det Reumert-vindende kunstnerkollektiv Sort Samvittighed, har netop modtaget ekstraordinær hæder fra Statens Kunstfond for sin performancekoncert om Suzanne Brøgger. Showet instrueres af den ligeledes Reumert-vindende instruktør Sargun Oshana.

De følgende år vil Cirkus Jul byde på andre og flere figurer fra børnelitteraturen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce