Annonce
Erhverv

Over 1000 kollegieboliger på vej i de fire største byer

PFA Kollegiet i Odense skal opføres i Toldbodgade og forventes at stå færdigt i begyndelsen af 2020.

Pensionsselskabet PFA vil opføre fire kollegier i København, Aarhus, Odense og Aalborg senest i 2022.

I disse dage begynder mange tusinde unge landet over på en ny uddannelse, og desværre er der en del, der endnu ikke har fundet et permanent sted at bo.

Antallet af studerende stiger nemlig langt mere end antallet af studieboliger, og det har pensionsselskabet PFA taget konsekvensen af.

Selskabet har sat sig for at opføre fire kollegier i landets fire største studiebyer.

Tilsammen forventer man at bygge boliger til mere end 1000 studerende.

Årsagen er ifølge administrerende direktør Allan Polack, at selskabet i år fejrer 100 års jubilæum.

- Det er ikke noget, vi gør hvert eneste år. Men i anledning af jubilæet vil vi gerne lave noget, der giver et andet afkast end bare penge, siger han.

Kollegierne bliver opført med en anden tilgang end de boliginvesteringer, som PFA ellers foretager.

- Vores afkastkrav er lavere, end det normalt er, når vi investerer i ejendomme. Derfor bliver det også til at betale for de studerende.

- Men så tæller det jo også med, at vi er ret sikre på, at det bliver fuldt udlejet. Derfor er udlejningsrisikoen begrænset, siger Allan Polack.

Kollegierne bliver bygget i bæredygtige materialer med fokus på fællesskab.

Hver beboer har eget værelse med bad, men skal dele køkken og studierum med de andre beboere.

- Vi genopliver den gamle kollegieidé, hvor man indgår i et fællesskab med andre.

- Det bliver ikke bare små etværelseslejligheder, som der er masser af i markedet i forvejen. Det kommer til at handle om at bruge hinanden, siger Allan Polack.

PFA Kollegiet i Odense er allerede langt fremme i planlægningen. Det forventes at stå færdigt i starten af 2020 og præsenteres torsdag i Toldbodgade, hvor det skal ligge.

De øvrige kollegier i København, Aalborg og Aarhus er ikke så vidt endnu.

- Det er et spørgsmål om lokalplaner og om at få detaljer på plads, siger direktøren.

Børn og børnebørn til PFA's 1,2 millioner pensionskunder vil få fortrinsret til boligerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce