x
Annonce
Erhverv

Over 1000 kollegieboliger på vej i de fire største byer

PFA Kollegiet i Odense skal opføres i Toldbodgade og forventes at stå færdigt i begyndelsen af 2020.

Pensionsselskabet PFA vil opføre fire kollegier i København, Aarhus, Odense og Aalborg senest i 2022.

I disse dage begynder mange tusinde unge landet over på en ny uddannelse, og desværre er der en del, der endnu ikke har fundet et permanent sted at bo.

Antallet af studerende stiger nemlig langt mere end antallet af studieboliger, og det har pensionsselskabet PFA taget konsekvensen af.

Selskabet har sat sig for at opføre fire kollegier i landets fire største studiebyer.

Tilsammen forventer man at bygge boliger til mere end 1000 studerende.

Årsagen er ifølge administrerende direktør Allan Polack, at selskabet i år fejrer 100 års jubilæum.

- Det er ikke noget, vi gør hvert eneste år. Men i anledning af jubilæet vil vi gerne lave noget, der giver et andet afkast end bare penge, siger han.

Kollegierne bliver opført med en anden tilgang end de boliginvesteringer, som PFA ellers foretager.

- Vores afkastkrav er lavere, end det normalt er, når vi investerer i ejendomme. Derfor bliver det også til at betale for de studerende.

- Men så tæller det jo også med, at vi er ret sikre på, at det bliver fuldt udlejet. Derfor er udlejningsrisikoen begrænset, siger Allan Polack.

Kollegierne bliver bygget i bæredygtige materialer med fokus på fællesskab.

Hver beboer har eget værelse med bad, men skal dele køkken og studierum med de andre beboere.

- Vi genopliver den gamle kollegieidé, hvor man indgår i et fællesskab med andre.

- Det bliver ikke bare små etværelseslejligheder, som der er masser af i markedet i forvejen. Det kommer til at handle om at bruge hinanden, siger Allan Polack.

PFA Kollegiet i Odense er allerede langt fremme i planlægningen. Det forventes at stå færdigt i starten af 2020 og præsenteres torsdag i Toldbodgade, hvor det skal ligge.

De øvrige kollegier i København, Aalborg og Aarhus er ikke så vidt endnu.

- Det er et spørgsmål om lokalplaner og om at få detaljer på plads, siger direktøren.

Børn og børnebørn til PFA's 1,2 millioner pensionskunder vil få fortrinsret til boligerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efterlysning: Har du set Maria?

Kronik

Lad os nu tage en dag af gangen

Disse linjer nedfældes på andendagen efter dronningens tale til nationen. Og hvor kan vores dronning dog bringe sine budskaber med enkle og sigende ord. Jeg har deadline i dag, og plejer ofte at få udsættelse med begrundelser som travlhed med foredrag eller børnepasning. Men mine foredrag er alle aflyste. Og jeg er for gammel til, at det er forsvarligt, at jeg træder til. Der kunne ellers godt være brug for en farmor til to livlige drenge på 4 og 1.5 år, når begge forældre arbejder hjemmefra. Jeg havde planlagt et andet tema, men Corona-situationen kalder på lidt dybere eftertænksomhed. Lad mig først sige, jeg er så taknemmelig over at bo i et land, hvor systemet passer på os. Taknemmelig over, at vi er så velpolstrede, at der kan gives tilsagn om milliarder til vores nødstedte arbejdsmarked. Stolt af vores folkevalgte, der, uanset politisk observans, står sammen om at gøre det nødvendige. Men selvom vi er i de bedste hænder og retter os efter myndighedernes anvisninger, så møder jeg overalt en stor frygt for, hvad det her vil ende med. Og frygten er forståelig, men den gør situationen unødvendig pinefuld. Frygten er vores stærkeste negative grundfølelse, sidder i krybdyrhjernen og er medvirkende til, at vi som art har overlevet. Den hjalp os som huleboer til at være forsigtige, så vi ikke lige løb i gabet på en sabeltiger. Men i ”coronasituationen” gavner den os ikke. Hvad kan vi så stille op med denne livsglædedræbende frygt? Vi kan forsøge at flytte fokus, øve os i at sende de negative tanker væk og fylde hjernen med de ting, vi har at være taknemmelige for. Som jeg før har skrevet: Hjernen kan kun én ting ad gangen. Vores hjerne belønner os, når vi gør noget godt. Nu er det tid til de opringninger til ældre i vores netværk, som ikke er så mobile. Og selv om de er mobile, frarådes de fra nu af offentlig transport. Jeg vil ringe en ekstra gang til min søns farmor, som er 96 og bor i Ringsted. Hun er glad og tilfreds, trods den hårde skæbne at blive enke tidligt ved en ulykke, og alt for tidligt at lægge to sønner i graven. Livet har sendt os en uventet gave i en meget grim indpakning, som vi har lyst til at sende retur uåbnet. Men det er ikke muligt. Hvad så? Ja, lad os pakke den ud og se, hvad budskabet er. Jeg kunne forstille mig, at denne krise giver os nye værdier. At vi bliver bevidste om, hvad der er vigtigt i livet. Og min forhåbning er, at vi vil se tilbage med stolthed over at tilhøre en nation, hvor vi klarede krisen ved at stå sammen og vise samfundssind. Og lige et perspektiv: ”I gamle dage blev folket bedt om at gå i krig for fædrelandet, i dag bliver nationen bedt om at blive på deres sofa”, som Ulla Therkelsen rapporterede. Vi må i skrivende stund stadig bevæge os ud i foråret. Og ”luften har godt os” som min far altid sagde, når vi sad og kukkelurede på vores værelser. Lad os bevare modet.

Aarhus

Mængden af unge corona-patienter overrasker sygeplejerske: - De yngre patienter er virkelig bange

Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Aarhus

Hold liv i guitarspillet under coronakrisen: Århusiansk virksomhed underviser elever online

Annonce