x
Annonce
Udland

Over 1000 personer er nu ramt af virus i Sydkorea

Stringer/Ritzau Scanpix
Efter Kina er Sydkorea det land, hvor flest personer er smittet med det potentielt dødelige coronavirus.

Sydkorea har det seneste døgn registreret 169 nye tilfælde af personer, der er smittet med coronavirus.

Annonce

Dermed er i alt 1146 personer blevet smittet med virusset i landet, som efter Kina er det land, hvor der er registreret flest smittetilfælde.

Det oplyser de sydkoreanske sundhedsmyndigheder i en pressemeddelelse. Det skriver nyhedsbureauet AFP natten til onsdag dansk tid.

Blandt de nye smittede er en amerikansk soldat, der er udstationeret i Sydkorea.

Det oplyser de amerikanske styrker i landet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

De sydkoreanske myndigheder oplyser, at endnu to personer har mistet livet som følge af virusset. Dermed stiger dødstallet i landet til 12.

Den ene af de to seneste, der har mistet livet, er en mand fra Mongoliet. Manden, der var i 30'erne, var indlagt på et hospital i Sydkorea.

Her ventede han på en levertransplantation, skriver det sydkoreanske medie Yonhap.

94 passagerer fra et fly, der er fløjet fra Sydkoreas hovedstad, Seoul, til Kina er natten til onsdag blevet sat i karantæne i Kina. Det skriver kinesiske statsmedier.

Det sker, efter at tre kinesiske passagerer om bord har vist sig at have feber. De tre er blevet opdaget med sygdomssymptomerne under en screening, da flyet var landet i Kina.

I Sydkorea er omkring 90 procent af smittetilfældene i Sydkorea registreret i byen Daegu. Det skriver AFP.

Gaderne i byen, der har omkring 2,5 millioner indbyggere, har de seneste dage ligget nærmest øde hen.

Mange af smittetilfældene i Daegu kan knyttes til menigheden Shincheonj. Her har en 61-årig kvinde været til flere gudstjenester, hvorefter hun er blevet testet positiv for virusset.

Myndighederne i Sydkorea har efter udbruddet bedt befolkningen om at udvise ekstrem forsigtighed.

Ifølge BBC's korrespondent i Sydkorea, Laura Bicker, er en af de nye smittede en embedsmand fra Daegu. Embedsmandens kolleger skal angiveligt have deltaget i et møde med Sydkoreas præsident, Moon Jae-in, tirsdag.

Det er dog ikke officielt bekræftet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Sygeplejerske på hospital i corona-alarm: - Jeg har aldrig oplevet sådan et sammenhold

Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce