Annonce
Aarhus

Over 1000 var samlet tæt til demonstration i Aarhus: Lørdag kommer der endnu en trods markant øget smittefare

Der var samlet over 1000 mennesker til Black Lives Matter-demonstration på Rådhuspladsen i Aarhus onsdag. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Onsdag aften var over 1000 mennesker samlet til demonstration mod racisme. Lørdag kommer der endnu en, men det bliver umiddelbart svært at få folk til at holde afstand ifølge arrangør.

AARHUS: Onsdag aften var der demonstration mod racisme og politivold på rådhuspladsen i Aarhus. Over 1000 mennesker mødte op til protesten, som Black Lives Matter Danmark stod bag.

Demonstranterne gik fra rådhuspladsen til Store Torv i god ro og orden. Der var så mange, at trafikken kortvarrigt blev lukket ned mellem Frederiks Allé og Park Allé.

Politiet var til stede og fulgte demonstrationen. En beruset 25-årig, der umiddelbart ikke var en del af demonstrationen, var den eneste, der blev anholdt.

Lørdag klokken 13 kommer der så en ny demonstration ved banegården i Aarhus, hvis vejret tillader det. Nogle af dem, der arrangerede onsdagens demonstration, vil nemlig holde en ny for dem, der ikke havde mulighed for at komme til den første.

Det er også svært at være sort i Danmark

Dominic Sidibe er medarrangør af lørdagens Black Lives Matter-demonstration. Han håber at gøre opmærksom på, at racisme også findes i Danmark, og vise sympati for situationen i USA.

- Vi håber, at vi kan få talt om, hvordan det er at være sort i Danmark. Der er forskelsbehandling. Folk, der har taget en høj uddannelse, kan ikke få job indenfor deres felt på grund af deres efternavn. Mange bliver afvist i døren på diskoteker uden grund. Så der sker også ting her i Danmark, siger Dominic Sidibe.

Til demonstrationen lørdag vil der være taler og optrædener fra lokale sangere.

- Vi starter med en åbningstale og så går vi en rute, som vi ikke helt har fastlagt endnu, så vi kan sprede budskabet. Derefter vil vi have flere taler ved banegården. Almindelige folk kan komme og fortælle deres historie, hvis de har noget på hjerte, de gerne vil dele, siger Dominic Sidibe, der opfordrer muligt interesserede i at tage fat på dem inde på deres facebookbegivenhed.

Annonce

Svært at få folk til at holde afstand

I Århus Stiftstidende skrev vi for et par dage siden, at ledende overlæge ved Aarhus Universitetshospital, Lars Østergaard, påpegede en fem gange så stor smitterisiko, hvis man ikke holder en meters afstand.

Dominic Sidibe var med til onsdagens demonstration, og han tror, det kan være svært at få folk til at holde afstand.

- Det var svært at holde afstand. Folk tænkte nok mere på budskabet end at holde afstand. De glemte det nok i øjeblikket. Vi vil prøve at få folk til at holde afstand, men det bliver lidt svært.

-Det var svært at sige til folk at de skulle holde afstand. Politiet sagde heller ikke meget til det. Ansvaret ligger på os alle sammen. Politiet, demonstranterne og os der arrangerer det, siger Dominic Sidibe.

Umiddelbart er lørdagens demonstration den sidste i Aarhus.

Radio4 var onsdag også til stede ved demonstrationen i Aarhus for at spørge demonstranterne, hvorfor sagen er vigtig nok til at samles så mange mennesker på trods af smittefaren. Hør indslaget fra Radio4 Morgen herunder:

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midttrafiks formand om billetsnydere: - Jeg har svært ved at tro, det skulle være rigtigt, at så mange ikke betaler for turen

Debat For abonnenter

De offentlige toiletter fungerer aldrig: Hvornår træder kommunen i karakter?

Aarhus

Afstemning - du bestemmer: Skal vi tjekke op på de hylende tog eller rådden cykelkultur?

Alarm 112

Mystisk tyveri af landsbys bogautomat: Den er tung, stort set værdiløs og pist væk

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne For abonnenter

Gartnerens to døtre skulle have været én søn: - Men for os har det været en gave at være tvillinger

Østjylland

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Debat For abonnenter

Rådmand og politi må finde en løsning på balladen på Aarhus Ø

Erhverv

Var på fallittens rand: Århusiansk spilfirma sælger for halv milliard kroner

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Aarhus

Kedelig førsteplads: Aarhus topper corona-barometer

Annonce