Annonce
Østjylland

Over fire millioner venter på en ejer: Vinderkupon købt i Hammel

Ifølge Dansk Spil har vinderen til mere end 4 millioner kroner endnu ikke givet sig til kende. Men vinderkuponen er solgt i en kiosk i Hammel.

HAMMEL: Der var ingen vindere af 1. præmien i Vikinglotto onsdag aften. Til gengæld er der en særdeles heldig dansker, der starter 2019 på forrygende vis.

Personen, der ifølge Dansk Spil har købt sin kupon i Centerkiosken i Hammel, fangede de rigtige Joker-tal og kan dermed se frem til at få sat 4.381.215 kroner ind på kontoen i løbet af de næste par uger.

Danske Spil har endnu ikke været i kontakt med vinderen.

Kioskejer Jan Lyk Eskildsen fortæller til TV2Østjylland, at der to gange tidligere er ramt seks rigtige på kuponer købt i Centerkiosken, men da har gevinsterne været mere beskedne end nu, nemlig på 1,6 og 1,8 millioner kroner.

Nu afventer Danske Spil altså, at vinderen giver lyd fra sig. Og imens spekulerer kioskejeren på, hvem, der mon har vundet:

- Vi ved jo lidt om, hvem der spiller og spekulerer lidt over, hvem der spillede i går. Men gevinsten kan også være fra en 5-ugers kupon eller kan være købt for nogle dage siden, siger Jan Lyk Eskildsen til TV2Østjylland.

Jokertallene var i øvrigt: 2, 6, 5, 3, 1, 8, 3

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Læserbrev

Læserbrev: Lad os få skovbørnehaver

Skanderborg Kommune er rig på småbørn og på natur, men mangler børnehaver og penge til at bygge nye. Løsningen burde være lige til, og fra konservativt hold har vi foreslået oprettelsen af flere skovbørnehaver. Mange undersøgelser peger på, at udelivet i skovbørnehaver gavner børn på en lang række områder - bl.a. sundhedsmæssigt, motorisk og kognitivt - og samtidig er skovbørnehaver ofte billigere at etablere, fordi børn og voksne er udenfor i al slags vejr. Ja, mange steder fungerer skovbørnehaver med en skurvogn eller en tipi eller bålhytte og toiletter, og børnene stortrives og får røde kinder. Derfor bør skovbørnehaver i højere grad være en løsning, kommunen tyr til. Børnenes trivsel er det vigtigste for os, så selvfølgelig skal der være mulighed for at trække indenfor, hvis vejret er for dårligt, som når det lyner, eksempelvis. Vi har været ved at undersøge sagen og har fået et tilbud på en god, stor og solid skovbørnehave bygget af pavilloner til 40 børn for cirka to millioner. Hertil kommer så tilslutning af el, vand og varme samt indretning. Og vel at mærke en skovbørnehave, der vil leve op til alle bygningskrav. Det er en langt mere favorabel pris, end den kommunen normalt opererer med, når der skal bygges daginstitutioner. En pris, der ofte render op i 28-30 millioner kroner pr. børnehave. At man hver gang konsekvent bygger dyrt, tærer hårdt på anlægsbudgettet, og det har sammen med et stærkt stigende behov for nye daginstitutionspladser bl.a. været med til at bane vejen for den ulykkelige beslutning om at flytte Columbusskolen. Alene i Skovby kommer der til at mangle 100 børnehavepladser ifølge prognoserne. Så vi ved godt, at en skovbørnehave ikke løser alle problemerne. Men så kan man måske lave to. Andre steder i kommunen vil en skovbørnehave også være en god løsning til glæde for alle parter. Med de mange naturskønne områder, vi har i kommunen, og med den megen snak om udnyttelsen af "kloge kvadratmeter", mener vi, at man helt naturligt burde udnytte de mange kvadratmeter skøn natur, der ligger derude og venter på børnene. Kære byråd, lad os nu i fællesskab ryste posen og se på alternativer. Giv småbørnsfamilierne muligheden for at vælge det gode børneliv i det fri. Måske kan vi ovenikøbet få flere pladser til samme pris og også i årene fremover leve op til pasningsgarantien. Og måske kan byrådet så også vise sig fra sin modige side og samlet stå frem og sige, at der er begået en fejl mht. flytningen af Columbusskolen. At Columbusskolen kan få lov til at blive i de bygninger, der netop er ved at blive specialbygget netop til dem. Det, tror vi på, vil give respekt hos kommunens borgere. Børn i naturbørnehaver: · Er mindre syge · Har bedre koncentration · Har bedre motorik · Er mere skoleparate · Forebygger fobier Kilde: Københavns Universitet

Annonce