Annonce
Østjylland

Overblik: 107 personer snuppet i stor trafikkontrol ved Horsens - se hvad de havde gjort

Arkivfoto: Michael Bager

ØSTJYLLAND: Betjentene kom ikke til at kede sig, da Sydøstjyllands Politi torsdag gennemførte en større færdselskontrol i den nordlige del af politikredsen.

Aktionen fandt sted mellem kl. 14 og kl. 21.30, skriver politiet på Facebook, hvor det fremgår, at der i alt blev standset 310 køretøjer, hvilket mundede ud i, at 107 personer blev sigtet for langt over 100 overtrædelser af færdselsloven.

En af de sigtede er en 15-årig dreng fra Horsens, som politiet ikke kunne nøjes med at standse en enkelt gang i løbet af aktionen. Drengen, der ifølge politiet kørte på en lille knallert, blev stoppet første gang kl. 15.40 på Nørrebrogade.

"Knallerten viste sig at være ulovlig. Fire en halv time senere blev han på Bjerrevej standset på samme knallert, der stadig var ulovlig. Derfor blev knallerten nu konfiskeret. Under kontrollen blev i øvrigt to andre knallerter også konfiskeret," oplyser Sydøstjyllands Politi.

Et af de store problemer på vejene er bilister, der har svært ved at holde fingerene fra telefontasterne, mens de kører bil.

Annonce

Her er politiets fangst under torsdagens trafikkontrol

- Fem spirituspåvirkede bilister.- En spirituspåvirket fører af traktor.

- En narkopåvirket bilist.

- En narkopåvirket fører af lille knallert.

- Seks bilister kørte uden at have erhvervet kørekort.

- En bilist kørte på trods af frakendt førerret.

- En førte stor knallert, selv om han ikke havde kørekort.

- Fire havde kørekort, men uden gyldighed til henholdsvis to motorcykler, en bil og et vogntog.

- 14 anvendte ikke sikkerhedssele i bil.

- 32 anvendte håndholdt mobiltelefon under kørsel i bil.

- 13 på knallert anvendte ikke hjelm eller havde ikke spændt den.

- Syv knallerter var ikke forsikret.

- 25 knallerter var ulovlige, heraf 1 stor knallert.

- To biler blev indkaldt til syn, og der blev optaget rapporter vedrørende fem køretøjer med fejl/mangler.

- Der blev optaget fem rapporter vedrørende hastighedsforseelse i bil og en vedrørende motorcykel. Tre af disse pådrog sig et klip og to må forvente at blive betinget frakendt førerretten.

Kilde: Sydøstjyllands Politi

Under aktionen passerede en motorcykelbetjent en modkørende bilist, der holdt en mobiltelefon ved øret.

"Det er ikke så usædvanligt, men efter en hurtig vending kørte betjenten op langs bilens højre side og så nu, at den pågældende fører også var i gang med at taste på endnu en mobiltelefon," skriver politiet om bilistens farlige sidebeskæftigelse under køreturen. Det er uvist, hvor i politikredsen, bilisten blev standset, men det var langt fra en enlig hændelse. I alt blev 32 bilister stoppet for at bruge telefon under kørsel.

Politiet oplyser, at de løbende kontroller i trafikken fortsætter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce