Annonce
Udland

OVERBLIK: 12 jurymedlemmer voterer på isoleret hotel

Der har været demonstrationer i forbindelse med retssagen om George Floyds død. Juryen i sagen er blevet isoleret på et hotel for at undgå påvirkning udefra. Foto: Imagesspace/Mediapunch/Ritzau Scanpix

Juryen i retssagen om George Floyds død er gået i gang med at votere. Det er uvist, hvor lang tid det tager.

En profileret retssag om den sorte amerikaner George Floyds død gik mandag ind i sin allersidste fase, da juryen i sagen trak sig tilbage.

De 12 jurymedlemmer skal nu votere isoleret på et hotel og i fællesskab forsøge at nå frem til en afgørelse i sagen. Der er ingen tidsbegrænsning på, hvor lang tid det må tage, og tidshorisonten er dermed uvis.

Her kan du blive klogere på, hvad der vil ske i juryen det næste stykke tid:

* Juryen tog mandag hul på voteringen, efter at der havde været procedurer. Procedurer er de afsluttende bemærkninger fra anklageren og forsvareren.

* Tirsdag har juryen genoptaget voteringen. De ventes at votere fra morgen til aften og også i weekenden, hvis det bliver nødvendigt.

* Juryen består af 12 medlemmer. Seks er hvide, fire er sorte, mens to er af blandet herkomst. Syv er kvinder, og fem er mænd.

* Juryen vil selv udpege en person, der skal stå for at lede voteringen. Efter det ved man reelt ikke meget om, hvordan voteringen kommer til at foregå.

* Juryen er blevet isoleret på et hotel og må ikke tage hjem til deres familier, før en afgørelse er nået. Medlemmerne er blevet bedt om at undgå alle nyheder om sagen, mens voteringen står på.

* Juryen vil have adgang til alle beviser fra sagen. De vil have en computer med lyd- og videoklip fra sagen og en storskærm, som de kan se dem på.

* Jurymedlemmerne har kunnet tage noter i løbet af sagen. Dem må de bruge til at genopfriske deres hukommelse.

* De vil ikke få udleveret en udskrift af hele sagen. Medlemmerne bliver i stedet bedt om at stole på deres fælles hukommelse.

* Juryen skal i alle tre anklagepunkter mod den tidligere politibetjent Derek Chauvin nå frem til en enstemmig afgørelse for at kunne dømme ham.

* Den mest alvorlige tiltale med ham er, hvad der i amerikansk lovgivning kaldes for "second-degree murder". Det kan sammenlignes med forsætligt drab i Danmark og give op til 40 års fængsel.

Kilder: AP, Reuters.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-direktør får karantæne og bøde på 20.000 kr: 'Gav hånd med knyttet næve med hård kraft'

Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce