x
Annonce
Sport

OVERBLIK: Coronavirus aflyser og udsætter sportsbegivenheder

Charles Platiau/Ritzau Scanpix

Onsdag blev Superligaen suspenderet på ubestemt tid. 24-timers-løbet Le Mans er udsat til foråret.

Frygten for spredning af coronavirus fører til aflysninger og udsættelser af sportsbegivenheder på stribe.

Herunder er udvalgte konsekvenser som følge af coronavirus:

Fodbold:

* Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har skubbet EM-slutrunden fra 2020 til 2021. EM-playoffkampe er flyttet marts til juni. Flytningen betyder også, at både mændenes U21-EM og kvindernes EM flyttes fra de planlagte datoer i 2021. Nye datoer er endnu ikke meldt ud.

* Champions League og Europa League er sat på pause på et tidspunkt, hvor ottendedelsfinalerne er i gang. FC København er blandt deltagerne.

* Samtlige klub- og landskampe på kvindesiden i Europa er sat på pause.

* Alle fodboldkampe i Superligaen, 1. og 2. division blev 12. marts aflyst i to uger frem. Onsdag har Divisionsforeningen suspenderet landets tre bedste fodboldrækker på ubestemt tid. Spillerne fra de fleste superligaklubber er sendt hjem og skal selvtræne.

* Herrelandsholdets kampe 27. marts mod Færøerne i Herning og 31. marts mod England på Wembley er aflyst. To testkampe i juni mod Norge og Sverige ventes også aflyst.

* U21-landsholdets EM-kvalifikationskamp ude mod Rumænien 31. marts er udskudt.

* Den bedste engelske række, Premier League, er suspenderet frem til 3. april. Hele Chelseas trup og trænerstab er sendt i karantæne, efter at Chelsea-spilleren Callum Hudson-Odoi er testet positiv for coronavirus.

* Den bedste tyske fodboldrække, Bundesligaen, er suspenderet frem til 3. april. Udskydelsen ventes forlænget.

* I Spanien er ligaen, Primera Division, er de to resterende spillerunder i marts udsat. Pokalfinalen mellem Real Sociedad og Athletic Bilbao er udsat på ubestemt tid. I Valencia er en tredjedel af truppen smittet med coronavirus.

* I Italien er alle kampe suspenderet til 3. april.

* De to bedste franske fodboldrækker er afbrudt på ubestemt tid. Pokalfinalen 4. april mellem PSG og Lyon er udsat.

* De fleste øvrige europæiske ligaer er indtil videre suspenderet.

* Den bedste amerikanske fodboldrække, Major League Soccer (MLS), har aflyst alle kampe i 30 dage.

* I blandt andet Mexico og Brasilien er ligaerne suspenderet indtil videre.

* De sidste seks spillerunder i den australske liga spilles for lukkede døre.

* Asiatiske VM-kvalifikationskampe programsat i marts og juni udsættes.

* De første kampe i den sydamerikanske VM-kvalifikation, der skulle være spillet i slutningen af marts, er udskudt på ubestemt tid.

* Det Sydamerikanske Fodboldforbund (Conmebol) har aflyst næste runde af Copa Libertadores, der er Sydamerikas pendant til Champions League i Europa.

* Copa America er som EM blevet udskudt fra 2020 til 2021.

Håndbold:

* Alle europæiske klub- og landskampe i håndbold er sat på pause indtil 12. april. Onsdag blev to herrelandskampe mod Japan i Aarhus og Herning 18. 0g 19. april aflyst.

* Dansk Håndbold Forbund (DHF) har besluttet at afslutte sæsonen for alle rækker undtagen ligaerne og 1. division. DHF opfordrer aller klubber til at indstille træningen. Det er uvist, hvornår de bedste rækker kan genoptages.

* Det afgørende finalestævne i pokalturneringen, Final 4, er flyttet fra marts til maj.

* Det Internationale Håndboldforbund (IHF) har udsat OL-kvalifikationen til juni.

Formel 1, Le Mans og speedway:

* Sæsonens fire første Formel 1-grandprixer er aflyst eller udskudt på ubestemt tid. Det drejer sig om grandprixer i Australien, Bahrain, Vietnam og Kina. Der køres tidligst Formel 1 i maj.

* Formel 1 har senere fremrykket den traditionelle sommerpause til marts og april for at frigøre mere plads i kalenderen.

* 24-timers-racerløbet Le Mans er blevet udskudt fra 13.-14. juni til 19.-20. september.

* Sæsonstarten i den danske speedwayliga 22. april er blevet udskudt, meddeler Danmarks Motor Union (DMU).


Ishockey:

* Den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL, er suspenderet på ubestemt tid.

* Slutspillet i Metal Ligaen er aflyst, og sæsonen slutter med øjeblikkelig virkning efter grundspillet.

* Heller ikke ligaerne i Norge, Tyskland og Østrig færdigspilles, og der spilles for tomme haller i andre ligaer.

* I den russiske KHL er slutspillet suspenderet frem til 10. april.

* Kvindernes A-VM fra 31. marts til 10. april i Canada er aflyst. Også seks VM-turneringer på lavere niveau i marts og april er aflyst.

* På et møde 17. marts lykkedes det ikke at komme frem til at afklaring i forhold til, om A-VM for mænd i Schweiz i maj kan gennemføres som planlagt.

Tennis:

* Alle professionelle tennisturneringer for herrer og damer er suspenderet frem til 7. juni. Det betyder, at hele grussæsonen er droppet fra kalenderen.

* Hos herrerne gælder det både ATP og Challenge Tour og på damesiden på WTA Touren og ITF-niveau.

* French Open flyttes fra maj til september.

* Hos kvinderne er Fed Cup Finals, der skulle være spillet i april, udsat.

Basketball:

* Den bedste nordamerikanske basketball-liga, NBA, har suspenderet sæsonen, efter at flere spillere fra Utah Jazz er smittet med coronavirus.

* Euroleague er suspenderet.

* I Danmark er resten af sæsonen i Basketligaen for mænd aflyst.

Golf:

* Majorturneringen US Masters, der skulle have været afviklet 9.-12. april, er udsat. Det samme er en anden major, US PGA Championship, der skulle have været spillet 14.-17. maj.

* PGA Tour har aflyst alle golfturneringer frem til april. Det betyder, at The Players Championship og flere andre tre turneringer i USA er aflyst.

* Flere turneringer på LPGA Touren er blevet aflyst. Blandt andet årets første majorturnering, ANA Inspiration.

* European Tour er suspenderet indtil videre. En række turneringer er aflyst, og billetsalg til alle årets kommende turneringer er sat på pause.

Atletik:

* Indendørs-VM i kinesiske Nanjing 13.-15. marts er aflyst.

* De første tre Diamond League-stævner i 2020 er udsat.

* Maratonløb i Paris 5. april flyttes til 18. oktober, mens halvmaraton i den franske hovedstad rykkes til 6. september. Maratonløb i Barcelona flyttes fra 15. marts til 25. oktober. Maratonløb i Boston 20. april flyttes til 14. september. Maratonløb i Rom 29. marts aflyses. London Marathon flyttes fra april til 4. oktober.

Skisport:

* Den alpine World Cup-sæsonfinale i norditalienske Cortina d'Ampezzo 18.-22. marts er aflyst. Det samme er de to afdelinger i slovenske Kranjska Gora. Dermed er sæsonen slut, og nordmanden Aleksander Aamodt Kilde vinder den samlede World Cup hos mændene. Også kvindernes World Cup er afsluttet før tid med italieneren Federica Brignone som samlet vinder.

Cykling:

* Den Internationale Cykelunion, UCI, har suspenderet alle løb indtil 3. april.

* Forårsklassikerne Flandern Rundt, Paris-Roubaix og Liège-Bastogne-Lìege samt semiklassikeren Fleche-Wallonne er alle udsat på ubestemt tid. Amstel Gold Race, Scheldeprijs og De Brabantse Pijl er en række andre løb er også aflyst.

* Etapeløbet Paris-Nice måtte aflyse sidste etape.

* Starten på cykelløbet Giro d'Italia i Budapest 9. maj er udsat.

* To etaper af UAE Tour i slutningen af februar blev aflyst.

* De italienske World Tour-løb Strade Bianche, Tirreno-Adriatico og klassikeren Milano-Sanremo i marts blev alle aflyst. Der ledes efter mulige nye datoer.

* Alle løb på dansk grund frem til udgangen af april er aflyst.

Badminton:

* Det Internationale Badmintonforbund, BWF, aflyser alle turneringer frem til 12. april. Forinden var flere turneringer blevet aflyst.

* De asiatiske mesterskaber ultimo april flyttes fra Kina til Filippinerne.

Curling:

* VM for kvinder i Canada og VM for herrer i Skotland - programsat i marts og april - er begge aflyst.

Svømning:

* Dansk svømning aflyser blandt andet Danish Open, der er et OL-kvalifikationsstævne.

Bordtennis:

* World Tour-turneringen Japan Open i april aflyses og håbes gennemført senere i 2020.

* VM i Sydkorea udsættes til juni.

I mange øvrige sportsgrene er stort set alle konkurrencer og kampe ligeledes aflyst eller udsat på grund af coronakrisen. Mangle OL-kvalifikationsstævner er indtil videre udsat på ubestemt tid.

Kilder: Reuters, AFP, dpa, Ritzau, TT, BBC, ESPN.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce