Annonce
Alarm 112

Overblik: De seneste to dages glatføreuheld i Østjylland

Arkivfoto: Michael Bager
Flere bilister har onsdag og torsdag haft svært ved at holde sig på vejene i Østjylland, som flere steder har været spejlglatte.
Annonce

Østjylland: Det kolde vejr har resulteret i flere færdselsuheld i Østjylland, og især onsdag havde mange biler svært ved at holde snuden i sporet.

Onsdag ved 7-tiden skete der et færdselsuheld i krydset mellem Hornsbjergvej og Vestermøllevej i Trige. En 58-årig mandlig bilist kom kørende ad Vestermøllevej og bremsede op frem mod krydset ved Hornsbjergvej, da hans bil gled over i modsatte vognbane.

Her kom en 36-årig kvindelig bilist kørende, og hun forsøgte at undvige den 58-åriges bil, men det lykkedes ikke, og de to biler endte med at støde sammen. Heldigvis skete der kun materiel skade ved uheldet.

Omkring tre kvarter senere skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Viby. En 22-årig mandlig bilist ville foretage en overhaling, men da han efterfølgende forsøgte at trække ind i den første vognbane igen begyndte hans bil at skride ud, og der skete et mindre sammenstød med den bil, han netop havde overhalet, hvori der sad en 65-årig kvinde. Den 22-åriges bil fortsatte herefter med at skride ud til den ramte rabatten, hvorefter den væltede om på taget.

Den 22-årige kunne selv kravle ud af bilen og var umiddelbart ikke kommet til skade. Han blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved ikke at have kørt efter forholdene.

Annonce

Flere uheld i løbet af onsdag

Også ved Hadbjerg tæt på Hadsten var den gal.

En 23-årig mandlig bilist kom ved 11-tiden kørende ad Landevejen i nordgående retning, da han mistede herredømmet over sin bil, hvilket resulterede i, at bilen røg over i den modsatte vejbane, hvor han kørte sammen med en lastbil, der blev ført af en 54-årig mand.

Den 23-årige mand blev fastklemt i sin bil og måtte hjælpes ud. Han blev kørt til behandling på skadestuen, men var umiddelbart ikke kritisk tilskadekommen. Uheldet gav nogle trafikale udfordringer på stedet, men kort efter middagstid var størstedelen af oprydningsarbejdet afsluttet.

Ved middagstid røg en ledbus af Moesgård Allé og spærrede vejen til Moesgaard Museum for andre bilister. Den kørte som linje 18, der i en kort periode derefter var kortet af.

Onsdag eftermiddag kom en 28-årig mandlig bilist kom kørende ad Ryomvej i Fårup nordvest for Rønde, da han mistede herredømmet over sin varebil og endte i grøften. Manden sad fastklemt i bilen og måtte hjælpes ud. Han blev efterfølgende kørt til Randers Sygehus til tjek.

Omkring klokken 23:08 skete der også et uheld på en anden Landevejen - den ved Tranbjerg. En 33-årig mandlig bilist endte i rabatten, men der skete kun mindre materiel skade ved uheldet, selvom manden efterfølgende blev kørt til tjek på skadestuen.

Torsdag var væsentligt mere stille på de østjyske veje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Århusianske løbere smadrede personlige rekorder og EM-krav i historisk løb: Dansk atletik har aldrig stået i denne situation før

Aarhus

Fredagens coronatal: Laveste antal nye smittede i tre måneder i Aarhus

Annonce