Annonce
Aarhus

Overblik: Her er alt du skal vide inden stadion-debatten

Der er blevet sagt og ment meget om et nyt stadion i Aarhus. Vi har samlet de seneste meldinger her.
Tirsdag samles de mest markante aktører i stadion-snakken til et debatarrangement. Her får du et overblik over, hvor projektet står nu, hvad der er på bordet, og hvad snakken er gået på.

AARHUS: Tirsdag bliver tilhængere, modstandere, nysgerrige, utålmodige og stille observerende samlet til en debat om det mest omtalte byudviklingsprojekt i mange år. Et nyt stadionområde for enden af Stadion Allé.

Det sker til et debatarrangement, som Århus Stiftstidende har stablet på benene.

Fortalere for projektet, byudvikler Rune Kilden, Jørgen Noes fra Århus Håndbold og Lars Fournais fra AGF mødes med repræsentanter fra de to grupper, der kæmper imod etableringen. Derudover har vi inviteret de politikere, der meget snart skal træffe en afgørelse.

Debatten ledes af den tidligere TV 2-journalist Nick Horup og Århus Stiftstidendes chefredaktør Jan Schouby, og vi liveblogger fra arrangementet, der starter klokken 19.00, og som du kan følge her på Stiften.dk.

Nedenfor har vi samlet artiklerne, så du kan få overblikket inden debatten.

Flere af artiklerne er plus-artikler, som kræver et abonnement. Det kan købes her for 49 kroner, men så har du også adgang til alle artikler på Stiften.dk.

Annonce

AGF får forlænget forpagtning

Foto: Axel Schütt

Den helt store skæringsdato de seneste mange år har været udgangen af 2020, når AGFs forpagtningsaftale med kommunen om Ceres Park og Arena udløber.

Men den aftale står nu til at blive forlænget. Læs mere om det her.

Nyt indspark fra to borgere

Marie Nørgaard Laursen og Liselotte Petersen har lavet nyt udspil. Foto: Axel Schütt

Der skal ikke bygges en eneste bolig i det grønne område fra Havreballe Skov til Højen.

Det er en af pointerne i et udspil, som Marie Nørgaard Laursen og Liselotte Petersen har klar i debatten om den mulige etablering af Aarhus Folkepark. Læs deres forslag her.

Det seneste forslag om Aarhus Folkepark

Visualisering: Sleth Arkitekter

Det nye stadionområde skal bygge på fem principper.

  1. Byliv: En aktiv og sund bydel
  2. Grønt: Styrkelse af det grønne
  3. Klima: CO2-neutral bydel
  4. Re-use: Genanvendelse og fleksibiliet
  5. Mobilitet: En bedre infrastruktur

Få hele forklaringen om tankerne bag her.

Rune Kilden forklarer projektet

Rune Kilden. Foto: Axel Schütt

Hvor mange boliger skal der bygges for at finansiere Aarhus Folkepark?

Det har hidtil været et stort fokus fra de interesserede i stadion-debatten, men fokus må gerne blive flyttet til helheden i projektet, lyder det.

- Vi vil gerne i stedet diskutere hvilken Aarhus Folkepark, vi som by kunne drømme om. Nogle vil mene, at den godt kan indeholde boliger, butikker, restauranter, kontorer og kultur, når byen vokser som den gør, mens andre omvendt mener, der ikke skal bygges, siger Rune Kilden, der forklarer nærmere her.

Nyt udspil får ros

Foto: Kim Haugaard

Et nyt visionsudspil fra Rune Kilden og de idrætsforeninger, der holder til på stadionområdet, bliver positivt modtaget.

Både på Aarhus Rådhus og hos de naboer, der kæmper for at bevare Højen og de grønne områder.

Læs mere her.

Læserbrevene

Grafik: Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Annonce