Annonce
Indland

Overblik: Her er avisernes 1. april-historier

<p>Arkivfoto: Scanpix</p>

1. april kan du læse om fortsættelsen af Matador, katolsk helgenkåring af Martin Luther og dyre flybilletter.

Annonce

1. april er en begivenhedsrig dag i medierne, som traditionen tro bringer opdigtede nyheder, der skal snyde læserne.

En af dagens såkaldte nyheder vil glæde de mange Matador-fans. DR laver nemlig en borgerlig fortsættelse af den populære tv-serie Matador. Fortsættelsen vil vise udviklingen i familierne i Korsbæk fra slutningen af 1950?erne og videre op gennem både 1960?erne og 1970?erne. Det skriver Politiken i sin aprilsnar.

I kongehuset skal dronning Margrethe og prins Henrik til at kæmpe for parforholdet. De får ifølge BT's aprilsnar hjælp til at samle trådende af en fransk parterapeut ved navn monsieur Poisson D'Avril.

Han har hjulpet Frankrigs præsident, Francios Hollande, og Verdensbankens skandaleramte forhenværende direktør Dominique Strauss-Kahn med at komme igennem sager utroskab.

Kristeligt Dagblad er også med på at aprilsnarre læserne. Efter 500 år strid rækker Vatikanet ifølge avisen hånden ud til protestanterne.

Pave Frans vil helgenkåre Martin Luther, der tog stor afstand fra den katolske kirke og grundlagde protestantismen, for at skabe kristen enhed.

Det kan godt blive lidt dyrt, næste gang du skal ud at flyve. Ifølge Berlingske må den samlede vægt af passageren, håndbagagen og kufferten højst være 105 kilo. Hvert ekstra kilo koster også ekstra, skriver avisen i sin aprilsnar.

Dong er igen i modvind. Nu mangler firmaet blæst til de vindmøller, der står bagest i vindmølleparkerne, da de forreste stjæler det hele og suger kraften ud af blæsten. Det skriver Information. Problemet er opstået i takt med, at vindmølleparkerne er blevet større.

DR Drama, som i Politiken laver en fortsættelse af Matador, bliver i stedet slagtet i Ekstra Bladets aprilsnar.

Afdelingen skal nedlægges, og det på bestilling af Dansk Folkeparti, der er træt af kritik fra DR's dramaafdeling. I bytte har DF lovet statsministeren at stemme for skattelettelser til efteråret.

Skikken med at narre april har været kendt i Danmark siden 1600-tallet og kendes over hele Europa. Oprindeligt var det en forårets mange gækkelege. Danske massemedier har siden 1900 tallet skrevet falske nyheder den 1. april.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus: Fortsat lille stigning i antallet af nysmittede

Annonce