Annonce
Indland

OVERBLIK: Nattens tre vigtigste coronanyheder

Alberto Pizzoli/Ritzau Scanpix
Italien skærper straf for overtrædelse af karantæneregler, og danske sundhedsfaglige forudser milliardregning.

Her kan du få et overblik de tre vigtigste udviklinger i forbindelse med det globale virusudbrud frem til klokken 06.00 onsdag.

* Sundhedsfaglige peger på enorm regning per reddet liv.

Det kan blive meget dyrt for det danske samfund at redde menneskeliv under coronakrisen, lyder det fra flere sundhedsfaglige ifølge Kristeligt Dagblad. Torben Mogensen, tidligere sygehusdirektør på Hvidovre Hospital, siger, at det kan ende med at koste en til to milliarder kroner per menneskeliv.

* Italienere risikerer fem års fængsel for brud på karantæne.

Italien vil skærpe straffen til borgere, der bryder karantænereglerne, meddelte italienske myndigheder sent tirsdag i en pressemeddelelse, skriver nyhedsbureauet dpa. Bryder en person, som er smittet med coronavirus, bevidst sin karantæne, kan det føre til mellem et og fem års fængsel.

* Aktieindeks i USA tager det største hop opad siden 1933.

Udsigten til en enorm hjælpepakke gav tirsdag den største stigning siden 1933 for et af verdens største aktieindeks. Det amerikanske Dow Jones-indeks, der indeholder flere af de helt store virksomheders aktier, endte dagen 11,37 procent højere. Stigningerne sender et stærkt positivt pust ind i børsmarkedet, der nu i flere uger har lidt under coronavirussets hærgen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Her er planen: Dagtilbud og folkeskoler i Aarhus åbner gradvist over flere dage

Sport

Idrætsforeninger sendt i knæ: Aflysning af påskestævner kan få fatale konsekvenser

AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Annonce