Annonce
Randers Cimbria

Overblik over Cimbrias seks nye spillere: Vi håber, at han kan blive en stjerne

Randers Cimbria har seks nye ansigter i truppen til den kommende sæson. Tre til startopstillingen, en til at styrke bænken og så to talenter, der skal kæmpe for spilletid. Foto: Anne Myrup Pedersen
Forretningsfører Mike Nielsen, som har arbejdet hårdt hele sommeren for at forstærke Randers Cimbrias trup, sætter ord på de seks nye ansigter i truppen, hvor der blandt andet er forhåbninger om en ny stjerne i ligaen.

Randers: Randers Cimbria er blevet forstærket med seks nye spillere forud for sæsonen, der starter onsdag aften på udebane mod Svendborg Rabbits.

Forretningsfører i Randers Cimbria, Mike Nielsen, som sammen med cheftræner Jimmy Moore og sportsdirektør Morten Hansen har set hundredevis af spillere an over sommeren, giver her et overblik over de seks nyankomne spilleres styrker og forventninger til dem.

Josh Fortune erstatter Dee Franklin, som ikke fik forlænget sin aftale. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

1 Josh Fortune

25-årig amerikaner, som spiller guard/forward og senest har spillet i den næstbedste tyske række. Han har tidligere snittet 16 point i den ungarske liga.

- Josh er hentet ind som en scorer. Han er superdygtig og har et virkelig godt game. Han er meget kontrolleret i sin spillestil, hvilket er ret fint for os. Ham forventer vi os meget af, og hans vigtigste rolle bliver at lave point for os.

Annonce

2 Jonathan Jeanne

Franskmand på 22 år, der er 218 centimeter høj. Debuterede i sæsonen 2015/16 i den franske liga og har spillet EuroLeague og Champions League samt fået kampe på det franske ungdomslandshold. Har tidligere være til prøvetræning hos San Antonio Spurs og Toronto Raptors i NBA.

- Jonathan skal være det, vi ikke havde sidste år, nemlig en med noget højde og lange arme. Han kan forsvare kurven og score point. I forhold til hans højde har han også et godt skud, så han kan lidt af det hele. Det er lidt af et scoop, at vi har fået ham.

- Vi håber, at han kan blive en stjerne i ligaen.

Randers Cimbria har store forventninger til Jonathan Jeanne, som bliver ligaens højeste spiller. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

3 Corey Silverstrom

24-årig amerikaner/armener, som aldrig har spillet i Europa før. Spillede fire år på college og fik sidste år ødelagt af en skade i tommelfingeren. Erstatter Devon Thomas som guard.

- I Corey har vi fået en pointguard med noget højde. Han er 196 centimer og har et godt trepointsskud. Han skal styre holdet og har en god fart med bolden. I og med han kan skyde udefra, har vi hele tiden muligheden for at have fem på banen, som kan skyde. Det er en stor styrke at have.

Corey Silverstrom blev hentet til Randers Cimbria, da Devon Thomas ønskede at komme ud af sin kontrakt. Silverstrom har armenske rødder på moderens side og blev sidste sommer udtaget til det armenske landshold. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

4 Oliver Strøh

Powerforwarden er 24 år og blev sidste sæson ligaens assistkonge med 5,7 per kamp, da han spillede for BMS Herlev Wolfpack. Han scorede 21 point i sit sidste møde med Randers Cimbria inden skiftet til Kronjylland.

- Oliver er en energispiller, som primært skal score point og give os noget ekstra fra bænken, men han kommer også til at være starter i nogle kampe. Han er en rigtig fed spiller at have med en god energi og godt tempo.

Oliver Strøh var en af de bedste spillere sidste sæson BMS Herlev Wolfpack, som sidste sæson sluttede som nummer to i Pro B-gruppen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

5 Andreas Gramstrup

Den 20-årige guard er kommet til fra Horsens IC, hvor han de seneste tre sæsoner har spillet 18 kampe med knap fem minutter i snit. I de kampe har han i gennemsnit lavet 1,8 point og, mens det i den seneste sæson blev til lidt mere end én assist per kamp.

- Vi er blevet overrasket over, hvor godt han har gjort det for os. Han er en ung dansker, som er kommet ind og arbejder hårdt for at få sine minutter. Der bliver bare spillet igennem, når han er på banen.

Andreas Gramstrup (nummer to fra højre) er kommet til Randers Cimbria fra Horsens IC for at tilkæmpe sig mere spilletid. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

6 Oscar Alm

Dansk guard/forward på 19 år, som har været ungdomsspiller i Randers Cimbria. Har i mellemtiden været tilknyttet EBAA, men uden at have spillet seniorkampe for klubben.

- Han har gjort det supergodt her i opstarten. Han er sådan en type, der binder holdet sammen. Han gør alle de små ting og alt det beskidte arbejde. Det er virkelig godt for holdet at have sådan en type. Vi er i hvert fald glade for at have ham her.

- Han får ligesom Andreas Gramstrup de få minutter, der nu engang er, men brokker sig aldrig.

Oscar Alm (til venstre) har endnu ikke spillet minutter i Basketligaen, men han har sammen med Andreas Gramstrup imponeret trænerstaben i opstarten. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Den lange polak var i særklasse, da AGF endelig fik knækket Randers

Annonce