x
Annonce
Aarhus

Overblik over sagen om Rolighedsvej: Falske påstande og habilitetsbeskyldninger mod rådmand

Strandhuset på Rolighedsvej 16a i Risskov. Foto: Axel Schütt

Sagen om Rolighedsvej i Risskov har på få måneder udviklet sig til lidt af et tilløbsstykke. Har du mistet overblikket, får du det her.

Annonce

November 2019:

Teknik og Miljø afleverer et nyt lokalplanforslag til politisk behandling i byrådet.

Forslaget er blevet til, efter de private ejere af Rolighedsvej 16A i Risskov, har bedt om lov til at dele grunden op, så der kan bygges yderligere et hus på grunden.

December 2019:

De følgende uger rejser en storm af protester sig lokalt.

Både fordi mange helst ser det pågældende sted fri for byggeri, men også fordi der kun to og et halvt år tidligere blev lavet en lokalplan, der fastslog, at den pågældende grund ikke måtte udstykkes yderligere.

December 2019:

Over 1.000 personer skriver på kort tid under på den lokalt startede kampagne "Bevar Risskov Strandpark", der protesterer mod byggeplaner på adressen.

Efterfølgende viser et faktatjek udført af Århus Stiftstidende, at underskriftskampagnen er fuld af falske påstande og misforståelser.

Eksempelvis påstår underskriftsindsamlerne, at selve Strandparken er i fare for at blive inddraget til bebyggelse, men der er reelt tale om en privat grund i et hjørne af Strandparken.

Januar 2020:

Sagen får et bemærkelsesværdigt politisk tvist, da Enhedslisten og Radikale Venstre mere eller mindre direkte beskylder rådmand Bünyamin Simsek (S) for at have gjort vennetjenester i sagen.

De to partier stiller i fuld offentlighed en række spørgsmål til kommunens jurister få belyst rådmandens habilitet.

Det sker ifølge de to partier efter vedholdende rygter om, at Bünyamin Simsek skulle være logebror til Martin Busk, der er en af ejerne af Strandhuset, og at de to måske har lavet en hemmelig aftale om, at Bünyamin Simsek skal hjælpe Martin Busk med at gennemtrumfe en udstykning af grunden.

Januar 2020:

Bünyamin Simseks afviser alle beskyldninger.

Han fortæller, at han kender Martin Busk, men kun i professionel sammenhæng lige som han i kraft af sin stilling kender og taler alle mulige andre erhvervsdrivende.

Med hensyn til beskyldningen om, at de to skulle være logebrødre, så er de begge medlemmer af Aarhus Borgerlige Skydeselskab, der tæller 185 medlemmer.

Rådmanden afviser dog, at Martin Busk på nogen måde er en del af hans vennekreds.

Kommunens jurister undersøger også rådmandens rolle og konkluderer, at han utvivlsomt ikke er inhabil i sagen om Rolighedsvej.

Februar 2020:

Sideløbende med de politiske sværdslag er der fortsat røre i folkehavet.

En række fællesråd, foreninger og borgergrupper samlet i netværket "Med Hjerte for Aarhus" sender det, de selv betegner som et "bekymringsbrev" til byrådet.

Heri spørger de blandt andet, hvordan man i løbet af bare to og et halvt år fuldstændig kan ændre holdning til, hvorvidt en bestemt grund må udstykkes, og hvad der ligger til grund for dette.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce