x
Annonce
Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Frederikshøj fik ikke en stjerne mere, men beholdt deres ene, mens Moment på Djursland nu har to udmærkelser i guiden. Fotos: Axel Schütt/Michael Svenningsen
Mandag aften blev den nye Michelin Guide offentliggjort. Både stjerner, omtaler, Bib Goumand og en ny pris blev uddelt. Her er overblikket over, hvordan det gik de århusianske restauranter.

AARHUS: Michelin Guiden for 2020 er netop præsenteret ved et stort show i Trondheim i Norge. Flere århusianske spisesteder var inviteret med til uddelingen, og vi har her samlet overblikket over, hvordan det er gået.

Nedenfor kan du se, hvem der har fået stjerner, hvem der har fået en Bib Gourmand, og hvem der har fået den nye Grønne Kløver.

Michelin-stjerner

 • Frederikshøj
 • Domestic
 • Gastromé

Beholdt alle deres stjerne, mens Substans mistede deres, fordi de lukkede deres restaurant i Frederiksgade ned, fordi de i løbet af forsommeren åbner en helt ny restaurant på Aarhus Ø.

Dermed blev det heller ikke i år, at Wassim Hallal og Frederikshøj fik en stjerne mere, som det meste af den danske madbranche ellers længe har spået.

Bib Gourmand

Der var ikke nogen udskiftninger med østjyske briller i Michelins god mad til prisen-udmærkelse Bib Gourmand.

Det er fortsat:

 • Moment (Rønde)
 • Hærværk
 • Pondus

Den grønne kløver

Som noget nyt har Michelin Guiden uddelt en pris til restauranter, som tænker i bæredygtighed. Den grønne kløver hedder den nye pris, som den franske madguide er begyndt at dele ud, og som man fik del i i det østjyske.

Tre restauranter fra Østjylland modtog nemlig den grønne kløver:

 • Molskroen
 • Moment (Rønde)
 • Hærværk

Omtalt

Restauranter, der er et besøg værd af den eller anden årsag, men som ikke er på stjerne-niveau eller for dyrt til en Bib Gourmand, kan stadig blive omtalt i Michelin Guiden. I Aarhus har der været en udskiftning i den nye guide. Retour er udgået og Atrium på Hotel Royal er kommet ind.

 • Ghrelin
 • Molskroen
 • Mejeriet
 • Frederiksgade 42
 • Møf
 • F-Høj
 • Ferdinand
 • Restaurant ET
 • Nordisk Spisehus
 • Atrium (Ny)

Det betyder priserne

Stjerner: 1 stjerne: En god restaurant i sin kategori. 2 stjerner: Rigtig godt køkken, værd at køre en omvej efter. 3 stjerner: Ekstraordinær køkkenkunst, værd at rejse efter.

Bib Gourmand: Siden 1955 har guiden også fremhævet restauranter, der tilbyder "god mad til prisen". For at få en Bib Gourmand skal man tilbyde menuer, der ligger under et vist prisniveau, der bestemmes af landets økonomiske standarder.

Omtale: Restauranter, der er et besøg værd af den eller anden årsag, men som ikke er på stjerne-niveau eller for dyrt til en Bib Gourmand, kan stadig blive omtalt i Michelin Guiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce