Annonce
Østjylland

Overblik: Sådan er tidsplanen for gågade-renoveringens sidste etaper

Renoveringen af gågaden nærmer sig Torvet, hvor de sidste sten skal lægges inden 1. juli 2020. Arkivfoto: Morten Pape
Renoveringen af gågaden i Horsens er opdelt i flere etaper, og som det ser ud lige nu, så overholdes tidsplanen for færdiggørelsen af dem. Sidste sten skal gerne være lagt 1. juli 2020.

Horsens: Tidligere har det lydt, at gågaden i Horsens skulle være færdigrenoveret til julehandlen i 2018, og derefter kom der en melding om, at det blev udskudt til midten af 2019. Så besluttede man at opdele projektet yderligere, så hele gågaden ikke skulle graves op på én gang, og det forlængede projektet med yderligere et år.

Nu er renoveringen nået til midten af Søndergade, og indtil videre bliver tidsplanen faktisk overholdt, når det kommer til det samlede byggeris afslutning, der lyder på sommeren 2020.

- Da vi kom ind i projektet, fik vi en deadline, der lyder på 1. juli 2020, og det gør den stadig, så der er ingen ændringer, lyder det fra Kristian Markvardt, projektleder hos Buus Anlægsgartner A/S, som står for renoveringen.

Firmaet er lige blevet færdig med etape to, der løber fra Hospitalsgade og op på den anden side af Kuben. Eller næsten færdige, i hvert fald.

- Vi mangler kun det ved vandkunsten, hvor vi venter på leverancen af de sandsten, der skal bruges. Ellers er vi færdige med at lægge stenene, og så kommer der en omgang epoxy i fugerne, før selve anlægget er helt færdigt, siger Kristian Markvardt.

Annonce

Tidslinje for gågade-renoveringen

Søndergade - del 1: Fra Skoringen og Granbar mod vest og hen til Corfitz og det gamle rådhus mod øst.
 • Start: Efterår 2018
 • Færdig: Forår 2019

Søndergade - del 2: Fra Hospitalsgade mod vest og hen til Skoringen og Granbar mod øst.

 • Start: Forår 2019
 • Færdig: Sommer 2019

Søndergade - del 3: Pladsen foran det gamle rådhus

 • Start: Sommer 2019
 • Færdig: Efterår 2019

Søndergade - del 4: Fra Eventyrsport og Selected mod vest og hen til Torvet mod øst.

 • Start: Sommer 2019
 • Færdig: Vinter 2020

Torvet - del 1: Selve torvepladsen samt Kippervig

 • Start: Vinter 2019
 • Færdig: Forår 2020

Torvet - del 2: Gågadestrækningen langs Torvet mellem Søndergade og Borgergade samt vejen fra Borgergade og hen til Nørregade/Kattesund

 • Start: Forår 2020
 • Færdig: Sommer 2020

Hele projektet skal efter planen være færdigt 1. juli 2020.

På hsfo.dk kan man se opdelingen på et interaktivt kort i artiklen "Overblik: Sådan er tidsplanen for gågade-renoveringens sidste etaper".

Kilde: Buus Anlægsgartner A/S

Se tidsplanen for gågade-renoveringen her:

 

Nærmer sig Torvet

Etape tre foran det gamle rådhus er påbegyndt for nylig, og desuden er etape fire også gået stille og roligt i gang. Det er et stykke fra Eventyrsport og helt ned til Torvet, og det laves ad to omgange, så Buus Anlægsgartner forstyrrer parkeringsmulighederne langs strækningen mindst muligt.

Derefter venter renoveringen af Torvet, der indtil videre er opdelt i to områder. Kristian Markvardt fortæller dog, at opdelingen er vejledende, da der kan ske ændringer, som vil få dem til at gøre det anderledes. Det samme gælder i forhold til tidsplanen, da beslutningen om den kommende pølsebod på Torvet samt en påtænkt flytning af Beringsøen endnu ikke er afklaret. Begge dele noget, Buus Anlægsgartner ikke selv er herre over.

- Vi må jo afvente de sidste beslutninger, og så længe der mangler nogle afklaringer, kan vi ikke give andet end et foreløbigt billede, siger Kristian Markvardt.

Et udsnit af Buus Anlægsgartners vejledende oversigt over gågade-renoveringen. Placeringen af pølsebod og Beringsøen er ikke endelige beslutninger. Som det fremgår her, skal der renoveres helt op til Nørregade - og på begge sider af Vor Frelsers Kirke. Buus Anlægsgartner A/S oplyser, at der ligger en option i aftalen om ikke at tage det øverste stykke med, men indtil videre har det ikke været på tale at droppe det. Grafik: Buus Anlægsgartner A/S
Indtil videre er Buus Anlægsgartner godt med, når det kommer til at overholde tidsplanen. De afventer dog en leverance af sandsten til vandkunsten, og så mangler epoxyfugerne også stadig på de områder, hvor stenene er lagt, men det er helt efter planen. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Omskæringslæge kan fortsætte: En sejr for retssikkerheden

Den udskældte omskæringslæge Said El-Batran fra Vollsmose, der trækker et utal af smerteplagede patienter, klagesager og uhygiejniske spor efter sig, fik tirsdag byrettens ord i Odense for, at han kan fortsætte sit virke. Det virker umiddelbart helt hen i vejret, men det er et vigtigt vidnesbyrd om, at alle skal behandles retfærdigt i vores retssystem. Ikke mindst dem, som er under anklage. Said El-Batran kalder sig selv for "Skandinaviens bedste omskæringslæge" og fortæller, hvordan han i både Finland, Norge og Sverige bliver hentet ind som den fremmeste ekspert på området. Det præcise antal omskæringer, El-Batran har foretaget, svæver i det uvisse. Han fortæller til Avisen Danmark, han har forestået omskæringer siden 2001, hvilken bliver modsagt i dokumenter hos embedslægen i det tidligere Fyns Amt, hvor Said El-Batran skulle have praktiseret omskæringer siden 1989. Said El-Batran fik i 2016 fik to års forbud på at omskære efter et tilsyn på hans klinik i Aarhus afslørede stærkt kritisable og meget uhygiejniske forhold. Selv mener Said El-Batran, at han gennem mange år har været forfulgt, fordi mange læger er modstandere af rituel omskæring, der er og har været et politisk pres på myndighederne og læg dertil journalisters evne til at piske en stemning op.

Annonce