Annonce
Aarhus

Overfaldt kvindelige cyklister: 57-årig mand fremstilles i retten

57-årig mand sigtes for røveri, forsøg på røveri og tyveri og vold. Arkivfoto
Denne seneste episode skete tirsdag 9. juli.

AARHUS: Østjyllands Politi fremstillede fredag kl. 11.00 en 57-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus.

Han sigtes for røveri, forsøg på røveri og tyveri og vold. Den seneste episode, han sigtes for, skete tirsdag 9. juli, hvor en kvindelig cyklist blev fravristet sin taske på en sti i Viby og fik stjålet sine kreditkort. De to andre lignende forhold foregik i november og december 2018 i Viby og i Aarhus, hvor det også var kvindelige cyklister, som var forurettede.

Anklagemyndigheden anmodede om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. Den 57-årige blev varetægtsfængslet i fire uger. Han nægter sig skyldig og kærede kendelsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

Annonce