Annonce
Sport

Overhalet i sidste spillerunde af bysbørnene fra vest: VSK rykker i 3. Division

Malthe Karsberg. Foto: Ole Nielsen.
VSK stod med langt de bedste kort på hånden før sidste spillerunde, men smed det væk mod rækkens suverænt svageste defensiv. Samtidig vandt Brabrand og gik i 2. Division.

FODBOLD: Tænk, hvor ofte man ser det i sport. At der på allersidste spilledag er noget at spille om.

I Superligaen stod Brøndby og FC Midtjylland i en direkte duel om guldet. På 1. Divisions sidste spilledag kendte man ikke en eneste nedrykker.

Og i den vestlige pulje i 2. Division spillede fire hold lørdag om at tage de sidste to pladser i 2. Division. De to pladser, der giver 2. Division i næste sæson.

Annonce

VSK Aarhus kunne i virkeligheden selv afgøre det. Men de spillede uafgjort mod allerede  nedrykkede SfB-Oure - 2-2.

Samtidig vandt Brabrand med massive 5-0 hjemme mod FC Sydvest. Dermed skal Brabrand spille i 2. Division i næste sæson, mens VSK Aarhus skal spille i 3. Division. Brabrands femmålssejr gør, at selv hvis VSK havde scoret endnu et mål og vundet deres kamp, ville Brabrand havde taget sjettepladsen på en bedre målscore.

Crazy Frog var forskellen

VSK havde den største chance for at rykke op. Godt nok lå de nummer syv inden dagens opgør mod SfB-Oure, men femtepladsen fra Middelfart og sjettepladsen fra BK Frem skulle møde hinanden på Vestfyn og derfor kunne begge hold ikke få tre point.

En sejr til VSK ville dermed være nok, med mindre Brabrand vandt med to mål eller flere end VSK.


Jeg er så stolt af mine drenge. Vi har 15 point, da vi når vinter, det hakkede lidt, vi blev kørt over af Jammerbugt i en træningskamp, vi mistede et par spillere. Og så blev vi enige om, at vi skulle spille som aftalt. Og så leverede vi kraftedeme varen

Tom Søjberg, cheftræner i Brabrand IF


Brabrand var foran 2-0 ved pause og i det sidste kvarter dræbte Brabrand deres modstander.

- Der sker det, at vi spillede på præcis samme måde, som vi har gjort i de seneste tre kampe, men i dag forløste vi det. Man har altid kaldt Mike Kaljo for "crazy legs". I dag var han totalt "crazy frog". Han har ikke trænet i 14 dage udelukkende med henblik på at blive klar til i dag, og det handlede for os om at skabe overskud, så "crazy legs" kunne få sine chancer.

- Jeg er så stolt af mine drenge. Vi har 15 point, da vi når vinter, det hakkede lidt, vi blev kørt over af Jammerbugt i en træningskamp, vi mistede et par spillere. Og så blev vi enige om, at vi skulle spille som aftalt. Og så leverede vi kraftedeme varen, siger Tom Søjberg.

Annonce

Manglende mål kostede for VSK

VSK's cheftræner Jens Gjesing var naturligt nok ærgerlig over, at han og VSK ikke kunne vinde deres kamp.

I store dele af første halvleg var de bedst mod SfB-Oure FA, blandt spasmagerne forkortet SOFA, og skabte nok chancer til at score flere end den ene, de fik puttet ind.

SfB-Oure har i hele sæsonen været kendt for at spille et voldsomt fodboldspil langs jorden. Holdet insisterer på at spille fodbold langs jorden, uanset hvor det er på banen. Men det var også tydeligt at se, hvorfor de for længst er rykket ned. For lige så offensivt dygtige de er, ligeså mange huller serverer de til modstanderne.

VSK kom foran på et straffespark, sparket sikkert ind af Arfan Habibi efter en gigantisk opspilsfejl af fynboerne, som helt og holdent kom af, at holdet spiller med så meget risiko.

2. Division

VSK Aarhus - Svendborg forenede Boldklubber Oure Fodbold Akademi 2-2 (1-1)

 • 1-0 Arfan Habibi (straffe) (17.)
 • 1-1 Philip Stoustrup (25.)
 • 1-2 Philip Stoustrup (56.)
 • 2-2 Martinus Mandal (90+2)
 • VSK Aarhus (4-2-3-1): Rasmus From - Jacob Hansen (Martinus Mandal 60.), Magnus Enggaard (Morten Dyrskjøt Andersen 73.), Jacob Green-Pedersen, Anders Kjeldgaard - Rasmus Fink (Anders Fæster 77.), Magnus Clemmensen - Malthe Karsberg (Jakob Rittig 60.), Arfan Habibi (Thais Damgaard 60.), Mathies Skjellerup - Malthe Boesen
 • SfB-Oure (3-4-2-1): Peter Harring Larsen - Kasper Theis Jensen, Villads Stokholm (Oliver Johansen 46.), Mathias Hansen - Frederik Grube, Mads Millner Andersson, Daniel O'Hara (Oscar Vejle 79.), Philip Herslov - Philip Stoustrup (Sigursveinn Aron Prainsson 70.), Fridtjof Rosenbaum (Mads Hirschsprung Van Elzelingen 70.) - Elias Lamnaouar (Jeppe Marquardsen 56.).
 • Advarsler: VSK: Arfan Habibi, Martinus Mandal, Anders Kjeldgaard & Jacob Green-Pedersen. SfB-Oure: Villads Stokholm.

SfB-Oure udlignede ved Philip Stoustoup før pausen, og så ville de fleste cheftrænere nok have bedt deres mandskab om ikke at sætte bolden alt for meget på spil i den defensive kæde. Men sådan er SfB-Oure bare ikke.

Og midt i anden halvleg scorede det et vaskeægte kongemål. VSK var passive i deres presspil, ja. Men SfB-Oure spillede simpelthen bolden helt nede fra egen ende, og Philip Stoustrup endte med at placere kuglen helt op i hjørnet i sin afslutning.

Martinus Mandal udlignede til sidst for VSK, men det var for sent.

- Overordnet set har vi haft problemer med at få bolden over stregen gennem hele sæsonen, og det har kostet en del point løbende, når vi ser det i det større perspektiv. Hvis man skal pege på en ting, som ikke har været godt nok, har det været den del. Og over en hel sæson, så har vi ikke været dygtige nok.

- Det er nogle meget dårlige mål, vi lukker ind i dag, men vi har kørt på pumperne. Vi har været udfordret på skader og karantæner i foråret, og der var ikke ret meget mere at skyde med. Det holdt hertil, og vi har kæmpet vores kamp, men har manglet kontinuitet og rytme i den sidste halvdel af forårssæsonen, siger Jens Gjesing.

Annonce

Økonomisk boost i 2. Division

Mandag er der rækkemøde for 2. Divisionsholdene, og her skal der der stemmes om nogle nye krav i 2. Division. Det erfarer Århus Stiftstidende.

Til den nuværende 2. Division har der været en pulje på seks millioner kroner. Det beløb bliver  fordelt blandt klubberne afhængigt af, hvordan de ender i tabellen.

Til den kommende sæson er strukturændringen lavet i et forsøg på at professionalisere Danmarks tredjebedste fodboldrække. Her bliver de førnævnte seks millioner kroner differentieret anderledes, så der kommer et økonomisk løft til 2. Division, mens beløbsstørrelserne bliver mindre i 3. Division.

For eksempel bliver det sandsynligvis sådan, at der i næste sæson vil være et højere præmiebeløb for at blive nummer 12 i 2. Division end nummer et i 3. Division.

De andre århusianske hold i 2. Division

 • Brabrand IF - FC Sydvest 05 Tønder 5-0 (2-0)
 • 1-0 Thomas Viggers (7.), 2-0 Michael Pedersen (39.), 3-0 Daniel Lundholm (75.), 4-0 Mike Kaljo (80.), 5-0 Frederik Poulsen (90.)

 • B93 - Aarhus Fremad 0-5 (0-2)
 • 0-1 Søren Andreasen (straffe) (26.), 0-2 Søren Andreasen (34.), 0-3 Lasse Hauge Mortensen (64.), 0-4 Søren Andreasen (83.), 0-5 Søren Andreasen (87.)


- I næste sæson ender vi minimum som nummer 36 i landet. Af de andre top seks-hold har vi kun slået Thisted, men det giver bare meget mere at end at være i 3. Division, for så kunne vi også have været endt som nummer 48 i Danmark i næste sæson, siger Tom Søjberg.

Brabrand følger derfor med Aarhus Fremad i top seks. Holdet fra Riisvangen var allerede forlængst sikre på at ende i top seks og sluttede sæsonen med at smadre B93 med 5-0 på udebane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport

Da Amoros nikkede Jesper Olsen en skalle

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce