Annonce
Aarhus

Overraskelse: Michelin-stjerne til Domestic i Mejlgade

Christian Neve er tjener og medejer af Domestic i Mejlgade. Foto: Kim Haugaard

I Vasateatret i Stockholm bliver Michelin-stjerner og hæder netop nu delt ud til nordiske restauranter. Domestic i Mejlgade er én af de nye danske restauranter, der kan tage hjem med en Michelin-stjerne.

AARHUS: Domestic i Mejlgade har netop fået tildelt en Michelin-stjerne. Det sker til uddelingen i Stockholm.

- Det havde vi ikke regnet med, siger Morten Frølich Rasted og Christoffer Norton, der var på scenen for at modtage Michelin-prisen.

De vidste dog, at Michelin-inspektørerne havde været forbi restauranten i sommer, da de vidste, at inspektørerne var i byen og fik en reservering med et udenlandsk klingende navn.

Men at modtage Michelin-stjernen havde de ikke regnet med.

MADANMELDELSE: Domestic - en spændende nyskabelse i madgaden

De er to af af de fire folk bag restauranten i Mejlgade, og det var to overraskede kokke, der modtog prisen i Vasateatret i Stockholm, hvor Michelin-stjernerne bliver uddelt.

Efter inspektøren fra Michelin havde spist på Domestic mandag 13. juni præsenterede han sig for holdet i restauranten og fortalte, hvad hans besøg gik ud på. Han forklarede også, at de vil komme på besøg flere gange i løbet af året, og at bedømmelsen vil være baseret på en samlet vurdering af de besøg.

Annonce

Det gav et godt resultat til Domestic i Mejlgade. På scenen siger de:

- Det betyder rigtig meget for os at få denne pris.

"Fire ildsjæle - alle med den samme drøm - at skabe en gourmet restaurant med fokus på bæredygtighed og lokale producenter". Det kalder firkløveret sig selv på sin hjemmeside.

Udover Morten Frølich Rasted og Christian Norton består firkløveret af Christian Neve og Ditte Susgaard.

De fire kan nu kalde sig Michelin-stjerne-vindere. Og de var én af de nye danske restauranter, der modtager en Michelin-stjerne i år.

Læs også: LIVE: Hvor lander Michelin-stjernerne i Aarhus?

Fakta: Hæder

Michelin-stjerner bedømmer maden og gives ud fra fem kriterier:


  • Kvaliteten på råvarerne
  • "Håndværket" - dvs. smagen og tilberedningen
  • "Personligheden" - dvs. hvor godt det er lykkedes for kokken at finde sit eget udtryk
  • Noget for pengene
  • Kvalitet over tid - det skal være en lige fantastisk oplevelse, uanset hvornår man besøger restauranten.

Bib Gourmand: Gives til restauranter med god mad til rimelige priser

Bestik: Service, atmosfære mm. Belønnes med 1-5 sæt korslagt bestik. De særlige gode restauranter får rødt bestik.

Husk du kan følge Mad Aarhus på Facebook, hvis du er interesseret i den århusianske madscene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce