Annonce
Debat

Oversvømmelser ved stigende vandstand: Giv private lov til at redde naturen

"Regeringens rådgivere har anbefalet, at der ikke gøres noget for at forhindre oversvømmelser ved den kommende tids stigende vandstand i havet. Det kan ikke betale sig.Betale sig for hvem? De mennesker og virksomheder, hvis ejendom bliver oversvømmet, vil nok mene, at det vil kunne betale sig", skriver Hans Dalsager. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce

DEBAT: Regeringens rådgivere har anbefalet, at der ikke gøres noget for at forhindre oversvømmelser ved den kommende tids stigende vandstand i havet. Det kan ikke betale sig.

Betale sig for hvem? De mennesker og virksomheder, hvis ejendom bliver oversvømmet, vil nok mene, at det vil kunne betale sig for dem og ligestillede at gøre noget. Og ikke bare for dem.

Når jorden bliver værdiløs, går kommuner glip af ejendomsskatter. Mennesker bliver arbejdsløse. Nye områder bliver truet af havet osv.


Regeringen bør i så fald være taknemmelig for, at private vil beskytte naturen. I Holland gør staten alt for at undgå oversvømmelser.


Man kan ikke bare gøre det om. Det tager over hundrede år at lave havbund om til dyrkbar jord. Men ok. Det er i orden, at en regering ikke vil investere i det. Men vil regeringen forhindre, at borgere, kreditforeninger og investeringsforeninger så selv gør noget, hvis det kan betale sig for dem? Altså hvis det kan betale sig for private aktører at sikre Danmarks natur?

Som lovgivningen er, bestemmer folketing og regering, om man må kystsikre mod hav og vandløb. Så det er bare at give lov. Så får vi at se, om det kan betale sig.

Regeringen bør i så fald være taknemmelig for, at private vil beskytte naturen. I Holland gør staten alt for at undgå oversvømmelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce